Είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την υποψηφιότητά της στήριξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η Κατερίνα Σακελαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία 261 ψήφων ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Απόντες Ζουράρις, Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έστειλαν επιστολή

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης που κατέρρευσε χθες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας. Ωστόσο, και οι τρεις είχαν στείλει επιστολή και δήλωναν πως θα ψήφιζαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Επίσης, απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι όμως δεν είχαν στείλει επιστολή.



Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς συγκέντρωσε πάνω από 200 ψήφους που απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει στις 13:30 το μεσημέρι που θα έχουν λήξει οι εργασίες στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας θα μεταβεί μαζί με το προεδρείο του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας που βρίσκεται το γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου (καθώς μέχρι και σήμερα είναι τυπικά πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου) προκειμένου να της ανακοινωθεί επισήμως το αποτέλεσμα της διεξαχθείσας ψηφοφορίας.

Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 13 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, και θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

skai, iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.