Πολλά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών της  ΠΕ Γρεβενών,
ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της διοίκησης, για την κοπή της Βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12-1-20),  σε γνωστό κέντρο των Γρεβενών
Video
Ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών, Νίκος Τσικούρας:

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Στέργιος Πουρνάρας:





Η κοπή της Βασιλόπιτας 2020

            Με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας 2020 του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, προχτές την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στην ταβέρνα Βασιλόπουλος στον Δοξαρά Γρεβενών. Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης ο αιδεσιμότατος πατέρας Χρήστος Κούρτης και  εκ μέρους του Δήμου οι Αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης και Νίκος Τσικούρας, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΕΓ Νίκος Πούλιος και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παλάσκας.

            Ο πατέρας Χρήστος Κούρτης ο οποίος είναι και μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εξαίροντας και επαινώντας τις πολλές και ποικίλες δράσεις του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας έκανε πρόταση για συμμετοχής της χορωδίας μας ΛΙΓΕΙΑ στην καλοκαιρινή συναυλία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η χορωδία της Μητρόπολης με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών με την παρουσία φέτος και της γνωστής λαϊκής τραγουδίστριας Μελίνας Κανά, πρόταση που με ευχαρίστηση αποδέχτηκε δια του Προέδρου ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

            Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθημερινότητας Νίκος Τσικούρας, επίσης μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός μας, γιατί οι δράσεις είναι πολλές και σημαντικές και η παρουσία μας αισθητή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

            Ο Πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της περασμένης χρονιάς χορωδιακές, θεατρικές, λογοτεχνικές, λαογραφικές, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδόσεις ημερολογίων και στα πέντε τμήματα (4 ενηλίκων, Χορωδία ΛΙΓΕΙΑ, Παραδοσιακή Χορωδία, Θεατρική Ομάδα, Τμήμα Ζωγραφικής, 1 Τμήμα παιδικού Θεάτρου) που λειτουργούν από φέτος στη ΣΤΕΓΗ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ στην πάροδο Καραίσκάκη 5. Για όλα αυτά θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου μετά την Γενική Συνέλευση των μελών στα τέλη του μήνα, στην οποία θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός και θα τεθούν οι στόχοι για τη νέα χρονιά. Ο Πρόεδρος έκλεισε τη σύντομη αναφορά του με τις ευχαριστίες προς τα μέλη και τους φίλους που στηρίζουν τις δράσεις, τους δασκάλους, τους χορηγούς, τα τοπικά ΜΜΕ, την Ιερά Μητρόπολη, τους τοπικούς Φορείς, το Δήμο, τη ΔΕΚΕΓ και την Περιφερειακή Ενότητα για τη στήριξή τους. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ που ασκούν συνειδητά και συλλογικά τα καθήκοντά τους για την προκοπή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥκαι αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των χορηγών ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την οικονομική στήριξή τους.

Ακολούθησε ένα τρικούβερτο γλέντι με τραγούδια από πολλά μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και ασταμάτητο χορό με δημοτικά ποντιακά και ρεμπέτικα τραγούδια. Όλοι όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους έφυγαν απόλυτα ευχαριστημένοι, γιατί το μουσικό πρόγραμμα σκόρπισε πολύ κέφι και χαρά. Ευχαριστούμε τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Χρήστο Παπαδημητρίου που επιμελήθηκε το λαίκό πρόγραμμα και συμμετείχε εθελοντικά και τους μουσικούς Σταύρο Μήτσιαλο, Γιάννη Ζιάκο, Γιώργο Στάμο, Αχιλλέα Στάμο και Δημήτρη Γκαμπράνη που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, αγάπη και χαρά και ένα παραγωγικό και δημιουργικό 2020.

 

Ο Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας

Στέργιος Πουρνάρας          Χαρά Καραλιόλιου

 

 

Εικόνες (και του Χρήστου Δημάδη) εδώ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.