Ο νέος χρόνος έρχεται και αποχαιρετώντας τον παλιό, ας κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση του χρόνου που πέρασε:

Η περιφέρεια άλλαξε χέρια. Νέος Περιφερειάρχης ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης. Πήρε τις εκλογές έχοντας ως κυρίαρχο θέμα την συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλοντας την συμφωνία σε όλους τους τόνους. Τώρα όμως το γυρίζουμε; Η συμφωνία είναι συμφωνία του Ελληνικού κράτους, τι να κάνουμε;

Βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών εκλέχθηκε ο κ. Ανδρέας Πάτσης. Ξεκίνησε δυναμικά με ερωτήσεις για πολλά θέματα, προτάσσοντας το προσφυγικό, εκφράζοντας την αντίθεση του για την εγκατάσταση προσφύγων στον ορεινό όγκο. Όμως, οι πρόσφυγες αυξάνονται και φαίνεται ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν ξεχνάει , στέλνει συνέχεια και άλλους. Στα συν του κ. Πάτση η δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών.

Το χιονοδρομικό έχει πολλά προβλήματα στην λειτουργία.

Τα ξύλα στα χωριά παραμένει μία δύσκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει πρόβλημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γιάτσος , έλεγε πολλά για την προμήθεια ξύλων στα χωριά. Λύση όμως δεν δόθηκε και φαίνεται τελικά, εύκολα τα λόγια αλλά δύσκολη η πράξη.

Με το αέριο πρέπει να ξεκαθαρίσει λίγο την θέση του γιατί μας τα μπερδεύει.



Δήμαρχος Γρεβενών παραμένει ο κ. Γιώργος Δασταμάνης όπου εκλέχθηκε και πρόεδρος της ΠΕΔ παρότι που πολλοί έπεσαν με τα.. μούτρα για να μην εκλεγεί. Οι πρώτες κινήσεις; Στα μεγάλα θέματα όπως είναι: φυσικό αέριο, πρόσφυγες, ενεργειακές αλλαγές, στην Περιφέρεια προτάσσει το καλό του τόπου από το καλό του κόμματος. Μία πρόταση στο Δήμαρχο: Ελπίζουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση, να αξιοποιηθεί η νέα τεχνολογία και τα δημοτικά συμβούλια να μεταδίδονται ζωντανά όπως σε πολλούς δήμους πλέον.

Δήμαρχος Δεσκάτης εκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Κορδίλας, που μέχρι στιγμής επιδεικνύει μία έντονη δραστηριότητα, πληροφοριακά συστήματα Ίριδα, ηλεκτρονικής διαχείριση εγγράφων και εργασιών, παρεμβάσεις στις γεωργοκτηνοτροφικές, εκμεταλλεύσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις Φιλλόδημο ΙΙ  (θα υπάρχει Φιλλόδημος;) και κυρίως ενδιαφέρον για όλους τους οικισμούς όπως  το δείχνει και το εορταστικό πρόγραμμα των ημερών.

Μεγάλο θέμα που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι το θέμα του φυσικού αερίου στην Δεσκάτη. Όμως, τελευταία ακούμε πως η εταιρία ζητά αναπροσαρμογή της συμφωνίας, αλλά δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει στους πελάτες.

Ο νέος χρόνος βρίσκει τον Νομό Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χωρίς να γίνει επίσημη καταμέτρηση υπολογίζεται με συντηρητικούς υπολογισμούς, ότι έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 4.000 κατοίκους.

Τα χωριά ερημώνουν και εάν αυτό συνεχιστεί, σύντομα θα βάλουμε φύλακες όπως παλιά.

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, συνυπολογίζοντας και τις μεγάλες αλλαγές στη Δυτική Μακεδονία, με την απολιγνιτοποίηση,  μόνο με συνεννόηση όλων των αιρετών, αλλά και ενεργοποίηση όλου του κόσμου μπορεί να ανατραπεί αυτή η δύσκολη κατάσταση για τον τόπο μας.

 

Κώστας Μάρκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.