Ωρες απομένουν μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πλατφόρμας του κοινωνικού μερίσματος, μέχρι τις 10:00 το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου είχαν εγκριθεί 264.663 αιτήσεις, με τους δικαιούχους να λαμβάνουν το ποσό των 700 ευρώ.

Από τα ίδια στοιχεία, ωστόσο, προκύπτει ότι χιλιάδες εν δυνάμει δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, με συνέπεια να κινδυνεύουν να το χάσουν.



Κοινωνικό μέρισμα: Πότε λήγει η διορία
Η προθεσμία για το κοινωνικό μέρισμα λήγει σήμερα, 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 23:59 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι που άφησαν μέχρι την τελευταία στιγμή την αίτηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δηλώσουν ένα έγκυρο και ενεργό τραπεζικό IBAN, στο οποίο να είναι υποχρεωτικά αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Η συμπλήρωση μη έγκυρου ή εγκεκριμένου αριθμού IBAN μπορεί να οδηγήσει σε «ναυάγιο» την πληρωμή, ακόμη κι αν πληρούνται τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο.

Πότε πιστώνεται στους λογαριασμούς το κοινωνικό μέρισμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου είναι να γίνει η καταβολή Δευτέρα ή Τρίτη. Αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται και για όσους έχουν κάνει ένσταση, η δουλειά που κάνει αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ είναι να γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς η καταβολή», προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα δέχεται ενστάσεις έως τις 15 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.λπ.), ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

economistas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.