Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Δέκα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες θα επαναπροωθηθούν το 2020» τόνισε ο Μάκης Βορίδης από τα Γρεβενά

8 Δεκεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Στο σχέδιο της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στα Γρεβενά.

Μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κάλεσε τους πολίτες «να εμπιστευθούν το σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση του μεταναστευτικού» και προανήγγειλε λέγοντας ότι «το 2020 η κυβέρνηση μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες, θα φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά  κέντρα και θα καταφέρουμε να εκτονώσουμε αυτή την κρίση».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι  «δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας» και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή γιατί «η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μ’ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο από τον Σύριζα, το οποίο έλεγε ότι δεν γίνεται καμία επανπροώθηση δεν γυρνά κανείς πίσω». Αναφερόμενος στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες που διαμαρτύρονται στην εγκατάσταση προσφύγων κα μεταναστών τόνισε ότι εμείς «θα υπερασπιστούμε ηθικά το κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί όλοι αυτοί δεν είναι  ρατσιστές είναι ούτε ξενόφοβοι είναι πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τους λέμε απλά ότι χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση των προθέσεων μας».

Αναφερόμενος σε τρία μεγάλα θέματα όπως, της ανομίας στα πανεπιστήμια, της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και της μη αλλαγής της παραγράφου του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία, που η ΝΔ έθεσε στην κρίση των πολιτών κατά τον προεκλογικό διάλογο, τόνισε ότι «ανταμειφθήκαμε πολιτικά και προχωρήσαμε γρήγορα στην υλοποίηση τους».

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι «μέχρι χθες που μιλάγαμε για το νόμο και την τάξη είμαστε ακροδεξιοί και φασίστες, όταν λέγαμε ότι πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και τα πανεπιστήμια να είναι κανονικά πανεπιστήμια και όχι  άντρα τρομοκρατίας  της άκρας αριστεράς, είμαστε ακροδεξιοί. Την εντολή τώρα για να επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη την έδωσε ο λαός γιατί του το  ζητήσαμε να το πει και μας το είπε».

Στο θέμα της μείωσης της φορολογίας υπογράμμισε ότι τώρα «ο λαός ψήφισε την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων προφανώς όχι για να αυξήσει  τα ανύπαρκτα υπερκέρδη τους [..]..ενώ μέχρι χτες ο κρατικός τομέας ήταν ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας τώρα ήρθε ο λαός και είπε ότι ο  μοχλός της ανάπτυξης είναι η ιδιωτική οικονομία όπου  ενισχύοντας τις επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας  Αυτά τα είπε  λαός και του το ζητήσαμε εμείς ως ΝΔ να το πει».

Στο ζήτημα της επικρατούσας θρησκείας που περιγράφεται στο Σύνταγμα ο κος Βορίδης δήλωσε ότι «αντιταχθήκαμε στον Τσίπρα που ήθελε την θρησκευτική ουδετερότητα» με την αλλαγή της παραγράφου του Συντάγματος και είπαμε ότι «εμείς δεν θα το αλλάξουμε γιατί θέλουμε να υπάρχει επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα και με την ψόφο τους ο Ελληνικός λαός  είπε ότι θέλουμε να υπάρχει επικρατούσα θρησκεία».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι τα τρία παραπάνω ζητήματα αποτελούσαν παγιωμένες αντιλήψεις της αριστεράς που όποιος τις αμφισβητούμε στιγματιζόταν και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα αμφισβήτησε ο λαός μας με την ψήφο του» κάνοντας λόγο για «την πρώτη  μεγάλη ήττα της ηγεμονίας της αριστεράς από το 1974».

Έπλεξε το εγκώμιο του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι, υπερασπιζόμαστε τις ίδιες αξίες, ελληνισμός και ορθοδοξία, ελευθέρια και πατρίδα  και ότι αυτές είναι οι μεγάλες αξίες της παράταξης μας είναι οι μεγάλες αξίες που βρίσκονται από πίσω σε  όσα συζητάμε».

Μιλώντας για θέματα  του Αγροτικού τομέα αναφέρθηκε στην συμφωνία που υπόγραψε η Ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ όπου εξασφαλίστηκε η εξαίρεση από τους δασμούς σε δυο εμβληματικά ελληνικά προϊόντα του λαδιού και της βρώσιμης ελιάς, γεγονός  που αναμένεται να δώσει ανάσα στους παραγωγούς και μεταποιητές των προϊόντων. Μίλησε για τις συμφωνίες που έγιναν με την Κίνα όπου περιλαμβάνεται η εξαγωγή του Κρόκου Κοζάνης, τα ακτινίδια αλλά και Ελληνική φέτα ενώ αναφέρθηκε και στην συμφωνία με την Ευρωπαϊκή ένωση που προστατεύει 10 ΠΟΠ προϊόντα της χώρας μας. Υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα στηρίξει με κάθε τρόπο την βιολογική Γεωργία και τους παραγωγούς των Γρεβενών που πρωτοστατούν σε αυτή την επιλογή.

Τέλος κάλεσε τους φίλους και τα μέλη της παράταξης να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση και το έργο που επιτελεί και ότι η επιτυχία αυτού του έργου «θα σημάνει μια μακρά περίοδο ηγεμονίας της δεξιάς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα επόμενα χρόνια».

Σπύρος Κουταβάς

 

Δείτε και: Ο χορός της ΝΟΔΕ Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας με τον Μάκη Βορίδη (εικόνες + video)

This entry was posted on Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019 at 21:39 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply