Η Τρίτη 26/11/2019 ήταν ή δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με θέμα «Sporttoeducate, tointegrate, tobecomecitizensoftheworld» και στο οποίο συμμετέχουν 6 χώρες: Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ελλάδα.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών. Μετά την άκρως πετυχημένη από όλες τις απόψεις πρώτη ημέρα, η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε τα εξής: Αρχικά ενημέρωση στην αίθουσα Πέτρος Σιούλης από την Περιβαλλοντική Ομάδα του ΚΠΕ Γρεβενών.

Στη συνέχεια μετάβαση στο σύγχρονο παλαιοντολογικό μουσείο της Μηλιάς όπου και εκτίθενται τα απολιθώματα και τα άλλα σπουδαία ευρήματα των ανασκαφών που έχουν πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αργότερα η αποστολή μετέβη στο επιβλητικό γεφύρι του Αζίζ Αγά που είναι το μεγαλύτερο της δυτικής Μακεδονίας. Βρίσκεται στο ΤρίκωμοΓρεβενών και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη καθώς προβάλει μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο!

Επόμενος σταθμός το Σπήλαιο Γρεβενών και το πολύ παλιό και καλά διατηρημένο Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, στο χώρο που αθλείται καθημερινά ο Α.Γ.Σ. Ελιμειώτης TsepidisBoxingClub. Εκεί είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το άθλημα της πυγμαχίας και την ευκαιρία να έχουν μια ευχάριστη βιωματική προσέγγιση μαθητές και εκπαιδευτικοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.