Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Γρεβενών συνεργάστηκαν με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών στο πλαίσιο της επίσημης τοποθέτησης του «Ερωτόκριτου» και υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα με μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης των Γρεβενών. Η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε η θεματολογία των προγραμμάτων είναι η καλλιτεχνική έκφραση του «Ερωτόκριτου».

Σε συνεργασία με τις εικαστικούς Γλυκερία Τσέπουρα, Ευδοξία Σαπνάρα και Κωνσταντίνα Δημάδη των 3ο, 4ο, 5ο και 7ο δημοτικών σχολείων της πόλης προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε στα παιδιά το πνεύμα της εποχής που ενέπνευσε τον  Βιτσέντζο Κορνάρο να δημιουργήσει το κλασικό – πια – αυτό ποίημα.

Ασχοληθήκαμε με τον ζωγράφο Θεόφιλο, του οποίου η απεικόνιση του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας είναι η πιο γνωστή και αναγνωρίσιμη, τη ζωή του και το έργο του. Οι μαθητές μετά από ότι τους παρουσιάστηκε, τόσο από τις εικαστικούς όσο και  από την υπηρεσία μας,  κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά και να αποτυπώσουν τον δικό τους Ερωτόκριτο, την δική τους Αρετούσα ή ακόμα και την δική τους εκδοχή της μυθιστορίας.

Τα έργα τους θα εκτεθούν στην ισόγεια αίθουσα εκθέσεων του Δημοτικού Μεγάρου Γρεβενών.

Διάρκεια έκθεσης:      21-24/11/2019

Ώρες επίσκεψης: Πέμπτη – Παρασκευή 18:00 – 20:00

Σάββατο                        12:00 – 14:00 , 18:00 – 20:00

Κυριακή                         12:00 – 14:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.