«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση στις τιμές των φαρμάκων»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στον ΣΚΑΪ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες και τη δυνατότητα που προσφέρει σε πολίτες να καταγγείλουν επώνυμα και με απλό τρόπο παραβιάσεις του νόμου.

«Είμαστε όλοι στρατευμένοι στην προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και έκανε γνωστό ότι στον τετραψήφιο αριθμό 1142 μπορεί κάποιος να τηλεφωνεί επωνύμως και να κάνει καταγγελία για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

«Σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης ή όταν κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο με το παιδί του το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο» εξήγησε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας πως τα πρόστιμα θα είναι διαφορετικά κατά περίσταση.

Σε ότι αφορά τις τιμές των φαρμάκων, είπε: «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις μέχρι 7% σε εκατοντάδες φάρμακα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι νέες τιμές των φαρμάκων. «Κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μείωση φαρμάκων και η μηδέν αύξηση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα.

Επιπλέον, προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου – τομή, όπως το χαρακτήρισε για την υγεία.

wepost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.