Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πού πέφτει ο ΦΠΑ στο 13% -Μειώσεις φόρου σε «ευαίσθητα» αγαθά με το νέο φορολογικό

8 Νοεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Νέες μετατάξεις αγαθών από το ΦΠΑ 24% στο 13%, φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, υλοποιώντας τις σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για μειώσεις φόρου σε “ευαίσθητα” αγαθά, που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση των οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ πέφτει στο 13% σε:

  • Παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα κάθε είδους ή το γάλα, περιλαμβανομένων των παρασκευασμάτων για τη διατροφή των βρεφών και παιδιών, συσκευασμένων για τη λιανική πώληση. Είδη ζαχαροπλαστικής. Επί της ουσίας πρόκειται για τροποποίηση της ισχύουσας εξαίρεσης, έτσι ώστε να καλυφθούν από το μειωμένο ΦΠΑ και όλες οι συσκευασμένες κρέμες, δηλαδή όχι μόνο η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους
  • Καλύμματα κεφαλής ασφαλείας (κράνη)
  • Είδη για τη βρεφική ασφάλεια και προστασία, ήτοι απορροφητικές πάνες για βρέφη, από κάθε ύλη και καθίσματα αυτοκινήτου παιδικά και τα μέρη αυτών. Ειδικά όσον αφορά στις πάνες, η ετήσια δαπάνη σύμφωνα με έρευνες μπορεί να φτάσει ως και τα 1.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ευνοϊκές διατάξεις θα ισχύσουν από 1/1/2020, εκτός εάν στο
πλαίσιο της διαβούλευσης αποφασιστεί να εφαρμοστούν με την ψήφιση τους.

Γιώργος Παππούς στο iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2019 at 16:36 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply