Εκείνο που πρέπει να σχολιάσουμε είναι τα αποτελέσματα μίας περιήγησης στην αγορά, στα καταστήματα, στις καφετέριες, στις παρέες, στην πλατεία που οδηγεί σε μία διαπίστωση ότι υπάρχει μία αδυναμία να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, παραμένοντας και πάλι ουραγοί. Οι πολίτες, η κοινωνία περιμένουν από τους ιθύνοντες του τόπου, να συνεργαστούμε σε μία προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους που έχουν στο μυαλό τους και πάντα ενημερώνοντας την κοινωνία, και γιατί όχι, σε μία δημόσια συζήτηση. Υπάρχουν πολλές απορίες και ανησυχίες που περιμένουν απαντήσεις.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Βεντζίου σχετικά με την καινούργια γέφυρα που κατασκευάστηκε επί της θητείας του τότε αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Δασταμάνη Γεωργίου. Η γέφυρα αυτή εδώ και μερικά χρόνια από την κατασκευή της και μέχρι σήμερα δεν είναι λειτουργική (είναι τυφλή λόγω του ότι δεν έχει έξοδο από μία πλευρά) διότι υπάρχει μία διαφορά με έναν οικοπεδούχο και δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Οι κάτοικοι των χωριών αυτών μετακινούνται από την παλιά γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1935 με ενέργειες του τότε βουλευτή Γρεβενών Ποντίκα Γεώργιο παππού του γνωστού δικηγόρου Γρεβενών που πήρε και το όνομα του Ποντίκα Γεώργιο. Είναι μία γέφυρα παλιά, στενή όπου η προσπέλαση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία.

Mε αφορμή την καθιερωμένη Λαϊκή της Παρασκευής,  θα ήθελα να θίξω ένα θέμα. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αρκετοί νέοι πάγκοι εμφανίζονται από Γρεβενιώτες νέους που προσπαθούν με μόχθο να προωθήσουν τα προϊόντα τους, αρκετές των περιπτώσεων καινοτόμα. Ελπιδοφόρα μηνύματα όμως μεμονωμένα. Θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες με στήριξη όλων των νέων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν και ίσως η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από πολύ νωρίς όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο και το ΙΕΚ.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα σφαγεία που ανήκουν στον Δήμο Γρεβενών, που ανεξήγητα παραμένουν κλειστά, μετά από διετή όμως όχι σωστή διαχείριση από την ΕΑΣ. Αποτέλεσμα είναι μία υπολογίσιμη οικονομική επιβάρυνση που την υφίστανται οι κτηνοτρόφοι διότι επιβαρύνεται η τιμή πώλησης αλλά και οι κρεωπωλητές διότι ο κλάδος αυτός υφίσταται την μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, γιατί μεταφέρουν τα σφαγεία εκτός των Γρεβενών, επηρεάζοντας το κόστος και της αγοράς του σφαγείου και της πώλησης. Η συμπαθής τάξη των εκδοροσφαγέων που μένουν χωρίς μεροκάματο για πολύ καιρό τα σφαγεία του Δήμου Γρεβενών με τον τέλειο εξοπλισμό να παραμένουν επιζήμια. Παρατηρούμε λοιπόν, την οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία υφίστανται η Αγορά και ο Δήμος. Εμείς καταγράφουμε, αυτά που εισπράξαμε από μία βόλτα στην Λαϊκή αγορά και ελπίζουμε να υπάρξουν οι ανάλογες αποκρίσεις.

Πλησιάζουμε στο τέλος του 2019 και αν θα κάνουμε μία αποτίμηση του έργου της διεύθυνσης της αστυνομίας Γρεβενών θα βλέπαμε ότι το πρόσημο είναι θετικό γιατί παρατηρούμε ότι έχει εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Όλα αυτά πάντα υπό την καθοδήγηση του ικανότατου όπως αποδεικνύεται αστυνομικού διευθυντή Χρίστου Ζαμπούρα.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το πλάνο για τα σχέδια βελτίωσης των αγροτών και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει η αξιολόγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.