Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε έτη Θεοφιλούς Ποιμαντορίας της Εκκλησίας των Γρεβενών (εικόνες)

5 Νοεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Με την χάρη του Αρχιποίμενος Χριστού, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Δαβίδ, στον Μητροπολιτικό θρόνο των Γρεβενών και την φωτισμένη Αρχιερατική Διακονία Του (2 Νοεμβρίου 2014 – 2 Νοεμβρίου 2019)!

Για το λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. κ. Δαβίδ, ιερούργησε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γρεβενών, με όλους τους χειροτονηθέντες από τον ίδιο ιερείς και διακόνους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροτόνησε σε διάκονο ένα ευλαβέστατο μέλος της Εκκλησίας των Γρεβενών, τον Νικόλαο Αλεξίου ο οποίος από εδώ και πέρα, με τη στήριξη και της συζύγου του Μαγδαληνής, θα διακονεί την Εκκλησία των Γρεβενών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πνευματικού στον άξιο Πρωτοπρεσβύτερο και υπεύθυνο του Βιβλιοπωλείου της Μητροπόλεως Γρεβενών, π. Σταύρο Περδικόπουλο ο οποίος στο εξής θα διακονεί και το μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως.

Κληρικοί και λαϊκοί, με χαρά και συγκίνηση μαζί, φώναξαν το «Άξιος» τόσο στον νεοχειροτονηθέντα διάκονο Νικόλαο όσο και στον νέο Πνευματικό της Μητροπόλεως π. Σταύρο, προσευχόμενοι ο Κύριός μας να τους στηρίζει και να τους φωτίζει στο έργο τους.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2019 at 11:22 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply