Με αυξημένη πλειοψηφία 165 ψήφων σε σύνολο 287 ψηφισάντων βουλευτών, ψηφίστηκε επί της αρχής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο χθες αργά το βράδυ.

Κατά ψήφισαν 122. Συνολικά ψήφισαν 287 βουλευτές

Από την ψηφοφορία έλειπαν 3 βουλευτές της ΝΔ (Α. Σαμαράς. Δ. Χατζηδάκης, Ανδρ. Κατσανιώτης) οι οποίοι ήταν δικαιολογημένα απόντες και έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωσαν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «ναι».

Ωστόσο, επειδή δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Αναλυτικότερα:

– Στο άρθρο 1, ναι ψήφισαν 165, όχι 103, 19 παρών

– Στο άρθρο 3, ναι ψήφισαν 165, όχι 103 και 19 παρών

– Στο άρθρο 5, ναι ψήφισαν 184, όχι 103

– Στο άρθρο 7, ναι ψήφισαν 184, όχι 103

– Στο άρθρο 11, ναι ψήφισαν 165, όχι 103, παρών 19

– Στο άρθρο 15, ναι ψήφισαν 156, όχι 131

– Στο άρθρο 53, ναι ψήφισαν 156, όχι 131,

– Στο άρθρο 54, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

– Στο άρθρο 55, ναι ψήφισαν 165, όχι122

– Στο άρθρο 56, ναι ψήφισαν 156, όχι 122, παρών 9

– Στο άρθρο 57, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

– Στο άρθρο 157, ναι ψήφισαν 165, όχι 103, παρών 19

– Στο άρθρο 161, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

– Στο άρθρο 178, ναι ψήφισαν 155, όχι 132

– Στο άρθρο 184, ναι ψήφισαν 155, όχι 132

– Στο άρθρο 205, ναι ψήφισαν 165, όχι 121, παρών 1

– Στο άρθρο 210, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

Στην τροπολογία 64 (επί άρθρου 1 & 7) ναι ψήφισαν 156, όχι 113 και 18 παρών.

Τσίπρας: Δεν είναι αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είναι «ωραίο μου πλυντήριο»

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι “Το ωραίο μου πλυντήριο”. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση…», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί «φίλους, πελάτες και χορηγούς» της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στην Ιστορία τόσο για τη στροφή προς τα πίσω, όσο και για τις χαριστικές τροπολογίες, είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ολοκληρώνεται η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άγρια κόντρα Τσίπρα – Γεωργιάδη

«Μην χάσετε να απαντήσετε κύριε Γεωργιάδη, κάθε φορά που απαντάτε βάζετε αυτογκόλ στην κυβέρνησή σας. Είστε η ντροπή της παράταξής σας και του πολιτικού συστήματος. Παριστάνετε εδώ και χρόνια τον Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής ζωής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης.

Και συνέχισε: «Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis ότι μπορεί η εταιρεία να δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές. Και όταν σας ζητήσαμε να πείτε ποιους πολιτικούς δωροδοκούσε, βγήκατε να πείτε ότι δωροδοκούσε τον Τσίπρα και τον Πολάκη. Και δεν ντραπήκατε γι’ αυτό. Μόλις πέρασε μια ώρα, τα μαζέψατε άρον- άρον σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό…», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: «Εξαπολύετε κατηγορίες, συκοφαντίες χωρίς κανένα στοιχείο».

Γεωργιάδης: Λογικό να φεύγει ο Τσίπρας έπειτα απ’ αυτή την παράσταση

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

«Είναι πολύ λογικό έπειτα απ’ αυτή την παράσταση να φεύγει ο κ. Τσίπρας. Γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει, όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ απλώς να δηλώνει τι θέλουν να πουν οι από κάτω κι αν κάνουν κάνα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα να τους βάζει να αλλάζουν και την ψήφο τους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Η εποχή που πουλάγατε μαγκιά στην ελληνική κοινωνία και κουνάγατε το δάκτυλο, έχει προ πολλού περάσει. Την τέλειωσε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου, εκλέγοντας πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι από εδώ και μπρος θα τα ακούτε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεννηματά: Κατώτερο των περιστάσεων το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της λέει «όχι» επί της αρχής, γιατί δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και δε δημιουργεί δυναμική για την υπέρβαση της κρίσης. «Αντίθετα», όπως είπε, «υπηρετεί λογικές που ενισχύουν τους λίγους και ισχυρούς, εις βάρος των πολλών και αδύναμων, εις βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Κουτσούμπας: Νομοσχέδιο γη και ύδωρ στους λίγους

«Ότι είναι χρήσιμο για το μεγάλο κεφάλαιο, είναι και νόμιμο», για την κυβέρνηση. «Είναι η λογική του κεφαλαίου, την οποία πιστά υπηρετείτε», σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την παράλληλα, ότι πλέον «προσπαθεί να υφαρπάξει και την κοινωνική συναίνεση, χρησιμοποιώντας άσχετα μεταξύ τους παραδείγματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Βουλή και άφησε τον Γεωργιάδη να κάνει τη βρώμικη δουλειά

Απών από τη συζήτηση στη βουλή ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την απουσία του πρωθυπουργού σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ’ ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ’ εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.