Στις 8-9 και 10 Οκτωβρίου 2019, είχαμε τη χαρά  να υποδεχτούμε στους χώρους του Δημαρχείου Δεσκάτης τις ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Η αποστολή αποτελούνταν από 17 άτομα,  (7) επτά Γιατρούς  Καρδιολόγος,  Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος,  Χειρούργος, Ακτινολόγος, Ψυχολόγος, και  Διαιτολόγος,  μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό και τη γραμματεία.

Κατά την εδώ παραμονή τους οι Γιατροί εξέτασαν  περίπου 700 συμπολίτες μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς κατοίκους να εξεταστούν από τους παραπάνω Γιατρούς.

Κατά την παραμονή τους, η Διαιτολόγος επισκέφτηκε  τα δύο Δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο, όπου οι μαθητές  ενημερώθηκαν  για τον σωστό τρόπο  διατροφής και ειδικά για τη μεσογειακή  διατροφή.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν τρείς ομιλίες στην αίθουσα του Ε.Μ.Ο.Δ. με θέματα << Γονείς και παιδί με μαθησιακές δυσκολίες>>,<< Γνωρίζοντας τη Μεσογειακή Δίαιτα >> και <<Πρώτες βοήθειες >>,Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας , του μαστού ,του προστάτη και του εντέρου, με στόχο την προαγωγή και οικονομική ενίσχυση δραστηριοτήτων που υπηρετούν την καλλιέργεια και ηθική του ανθρώπου στοχεύοντας στη βελτίωση του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας  Δεσκάτης  για την πολύτιμη  συμβολή τους, να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Δήμου και ιδιαίτερα το Κέντρο Κοινότητας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους Γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τη γραμματεία.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ  για την τεράστια προσφορά  – συμβολή τους, καλύπτοντας ιατρικές ανάγκες σε περιοχές όπως η δική μας.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.