Τα μαθήματα στο σύλλογο μας ξεκίνησαν μαζί με τις παράλληλες δράσεις μας. Πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος διοργανώνουμε μια ολοκληρωμένη δράση συγκέντρωσης προϊόντων για τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε στην αίθουσα του Συλλόγου μας τα παρακάτω είδη:

  1. Χυμούς σε ατομικές συσκευασίες
  2. Υλικά για την παρασκευή γλυκών (κρέμες, ζελέ, κουβερτούρα), κακάο.
  3. Απορρυπαντικά καθαριότητας επιφανειών, τουαλέτας, καθαριστικό πατώματος χωρίς χλωρίνη, υγρό για πιάτα
  4. Απορρυπαντικό πλυντηρίου & μαλακτικό ρούχων.
  5. Σακούλες σκουπιδιών μικρές και μεγάλες.
  6. Σκούπες με κοντάρια, φαράσια και κουβάδες σφουγγαρίσματος
  7. Μωρομάντιλα

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

  1. Τετράδια σπιράλ
  2. Μπλανκο
  3. Μαρκαδόροι υπογράμμισης
  4. Συρραπτικά μετρίου – μεγάλου μεγέθους
  5. Κόλλες & Ψαρόκολλες
  6. Ψαλίδια για το σχολειό

Τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται κάθε Δευτέρα 20.00-23.00 και κάθε Κυριακή 18.00-20.00 στην αίθουσα του Συλλόγου Πίνδος, Βενιζέλου 3 στον Πεζόδρομο.

Άλλα είδη όπως: Ψαρι, Μοσχαρίσιο κιμά και κρέας, Υλικά για τοστ – σάντουϊτς:  πάριζα ή γαλοπούλα (μπαστούνι) & ψωμάκια θα αγοραστούν κατά την επόμενη επίσκεψη μας στην Πωγωνιαννή διότι υπάρχει πρόβλημα συντήρησης τους στο σύλλογο.

Σε επικοινωνία με τους υπευθύνους απο την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή ενημερωθήκαμε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την φάρμα τους και είναι επιτακτική ανάγκη να προβούν στην μερική ανακαίνιση της έτσι ώστε και το εκπαιδευτικό κομμάτι να πραγματοποιείται μέσω της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά στην κτηνοτροφία και να καλύπτουν από τα ζώα τους βασικές ανάγκες όπως κρέας, γάλα, αυγά και τυρί. Σε αυτό το κομμάτι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε είτε οικονομικά,  είτε απευθείας με οικοδομικά υλικά όπως ξυλεία, τσιμέντα, σιδερένιους δοκούς στήριξης και τσίγους κ.α…
Το ποσό της ανακαίνισης είναι περίπου 6000ευρώ… Οπότε είτε να μαζευτεί το πόσο ή ένα μέρος αυτού είτε μέσω χορηγίας των υλικών για την Κιβωτό του Κόσμου στην  Πωγωνιανή θα ήταν πάρα πολύ σημαντική βοήθεια.

Τέλος μια πάγια ανάγκη της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ζωικού κεφαλαίου της, δηλαδή θα ήθελαν και άλλα ζώα (κυρίως αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοίρους έτσι ώστε να καλύψουν εξολοκλήρου τις ανάγκες των παιδιών  σε κρέας και του τυροκομείου τους σε γάλα.

Στα Γρεβενά, και θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πληροφορίες Αλεξάνδρα Νικολάρου: 6974795476

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Μ. Γεωργίτση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.