Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας Δήμου Γρεβενών ένας θεσμός που καθιερώθηκε τα τελευταία έξι χρόνια. Για άλλη μία χρονιά ο Δήμος Γρεβενών πρωτοστατεί στις συμμετοχές έχοντας μάλιστα σαν παρακαταθήκη και το βραβείο συμμετοχής της προηγούμενης χρονιάς.

Με θέμα «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία» διοργανώθηκε μία εβδομάδα δράσεων σε συνεργασία με φορείς τις πόλης που στόχο είχαν την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μετακίνησης αλλά και την διάδοση του μηνύματος της εβδομάδας κινητικότητας καθώς και την εναλλακτική χρήση των κοινόχρηστων χώρων (δρόμοι, προαύλια σχολείων κ.λπ. ).

Η εβδομάδα ξεκίνησε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τα σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές από το Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι «γονείς εν δράσει» συμμετείχαν στην εβδομάδα με την εκδήλωση «Από εδώ περνάμε ΚΑΙ εμείς – Ζωγραφίστε μαζί μας» προετοιμάζοντας σκίτσα και μηνύματα τα οποία χρησιμοποίησαν στην επόμενη δράση τους «Από εδώ περνάμε ΚΑΙ εμείς – Περπατήστε μαζί μας» τοποθετώντας τα σε οχήματα που παρεμπόδιζαν τη διέλευση των πολιτών. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Ένωσης ποδηλατιστών Γρεβενών στην διοργάνωση της ποδηλατικής σκυταλοδρομίας κατά την οποία διαδόθηκε το μήνυμα τις ευρωπαϊκής εβδομάδας του Δήμου Γρεβενών σε όλα τα σχολεία. Επίσης, σε συνεργασία με τον Απόστολο Διανέλλο- Overland και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου διοργανώθηκε περιπατητική εκδρομή στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Μικρολιβάδου και στην Τρυπητή.

Η εβδομάδα έκλεισε με την Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο κατά την οποία συμβολικά αποκλείστηκε η κυκλοφορία σε τμήμα της οδού Κ. Ταλιαδούρη και ο χώρος παραδόθηκε για αθλητικές δραστηριότητες στον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης και στο boxing club Ελιμεία του Βασίλη Τσεπίδη. Το απόγευμα της ίδια μέρα οι κύριοι Αντώνης Σβολιαντόπουλος και Αντώνης Παπαβασιλείου στην εκδήλωση «Το ποδήλατο μέσα από τη λογοτεχνία και την φωτογραφία» μας παρουσίασαν το ποδήλατο ο καθένας από την δική του σκοπιά.

Από την εβδομάδα δεν έλειψαν και οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού σχολείου φιλοτεχνήθηκε από την κ. Ισμήνη Νικολάου και τον κ. Γεράσιμο Μοσχονά με την βοήθεια των μικρών μαθητών του ΚΔΑΠ που λειτουργεί στο σχολείο, ένα επιδάπεδιο παιχνίδι ομορφαίνοντας το σχολείο και δίνοντας έτσι εναλλακτικές δυνατότητες για παιχνίδι στα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 και ιδιαίτερα τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών με την συμβολή των οποίων ήρθαν σε πέρας με ασφάλεια όλες οι δράσεις της εβδομάδας.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.