Με αφορμή την έλευση ενός ακόμα “σκληρού” χειμώνα στην περιοχή των Γρεβενών και λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη ενεργειακή φτώχεια, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, τα χαμηλά εισοδήματα και τις ανάγκες των πολιτών για πρόσβαση στο σημαντικό αγαθό της θέρμανσης, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών αποφάσισαν:

  1. Να διαμαρτυρηθούν προς κάθε αρμόδιο για την συνέχιση των πολιτικών αυξημένου κόστους ενέργειας για τον απλό λαό.
  2. Να απαιτήσουν την σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τους δημότες των Γρεβενών και την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων της σχετικής επιδότησης.
  3. Να υπενθυμίσουν τη μη επίλυση ακόμη μια χρονιά, του προβλήματος της καυσοξύλευσης για ατομικές ανάγκες των κατοίκων των παραδασόβιων οικισμών του Δήμου μας, καθώς και να καταγγείλουν τη θέσπιση φέτος περαιτέρω αυστηρότερων περιορισμών σε αυτή τη διαδικασία, μετακυλίοντας σε άλλους την ευθύνη – ανικανότητα της Πολιτείας να διαθέσει ως οφείλει μέσω ΚΕΔ ή άλλου πρόσφορου τρόπου, δωρεάν καυσόξυλα στους λιγοστούς πλέον μόνιμους κατοίκους των χωριών μας που βιώνουν τον βαρύ χειμώνα της Πίνδου.
  4. Να ζητήσουν την άμεση διακοπή της μαζικής πλέον διαδικασίας διακοπής των συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος σε ανήμπορους να πληρώσουν καταναλωτές, θεσπίζοντας νέους ευνοϊκότερους κανόνες ρύθμισης των χρεών αφού στη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης που συνεχίζουμε να βιώνουμε καμία ουσιαστική αύξηση δεν παρατηρήθηκε στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φωτεινή Τζουβάρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.