Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ της  24ης/24-9-2019 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ για την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

28 Σεπτεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Με αφορμή την έλευση ενός ακόμα “σκληρού” χειμώνα στην περιοχή των Γρεβενών και λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη ενεργειακή φτώχεια, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, τα χαμηλά εισοδήματα και τις ανάγκες των πολιτών για πρόσβαση στο σημαντικό αγαθό της θέρμανσης, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών αποφάσισαν:

  1. Να διαμαρτυρηθούν προς κάθε αρμόδιο για την συνέχιση των πολιτικών αυξημένου κόστους ενέργειας για τον απλό λαό.
  2. Να απαιτήσουν την σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τους δημότες των Γρεβενών και την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων της σχετικής επιδότησης.
  3. Να υπενθυμίσουν τη μη επίλυση ακόμη μια χρονιά, του προβλήματος της καυσοξύλευσης για ατομικές ανάγκες των κατοίκων των παραδασόβιων οικισμών του Δήμου μας, καθώς και να καταγγείλουν τη θέσπιση φέτος περαιτέρω αυστηρότερων περιορισμών σε αυτή τη διαδικασία, μετακυλίοντας σε άλλους την ευθύνη – ανικανότητα της Πολιτείας να διαθέσει ως οφείλει μέσω ΚΕΔ ή άλλου πρόσφορου τρόπου, δωρεάν καυσόξυλα στους λιγοστούς πλέον μόνιμους κατοίκους των χωριών μας που βιώνουν τον βαρύ χειμώνα της Πίνδου.
  4. Να ζητήσουν την άμεση διακοπή της μαζικής πλέον διαδικασίας διακοπής των συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος σε ανήμπορους να πληρώσουν καταναλωτές, θεσπίζοντας νέους ευνοϊκότερους κανόνες ρύθμισης των χρεών αφού στη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης που συνεχίζουμε να βιώνουμε καμία ουσιαστική αύξηση δεν παρατηρήθηκε στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φωτεινή Τζουβάρα

This entry was posted on Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2019 at 10:59 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply