Οριστική λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με τις συντάξεις χηρείας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό 65.850 δικαιούχοι θα δουν τις αυξήσεις των ποσοστών αναπλήρωσης. Σημειώνεται ότι το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι του 50% που ισχύει σήμερα και οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς τους προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αιχμές Μητσοτάκη στην προηγούμενη κυβέρνηση
«Λύνουμε -επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί. Το κάναμε πράξη, δεν ήταν εύκολο, θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες, διότι παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το κάνουμε, όμως, πράξη, αποτελούσε προσωπική μου δέσμευση αλλά και της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.