Το καμπανάκι χτυπά δυνατά εδώ και χρόνια για το ποδόσφαιρο των Γρεβενών και το πρόβλημα επιβίωσης που υπήρχε για τα σωματεία επιβεβαιώθηκε για ακόμη φορά στην διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Τρία ηχηρά λουκέτα από ιστορικούς συλλόγους που δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα, Κιβωτός , Νεοχώρι και Παλιουργιά. Αποτελούν σοβαρότατο πλήγμα για το ποδόσφαιρο της περιοχής.

Πλέον, οι ομάδες που συμμετέχουν είναι λίγες και το μέλλον ευοίωνο δεν περιγράφεται. Παρεμπίπτοντος, σιγή ιχθύος υπήρξε τόσο από την ΕΠΣ όσο και από τα σωματεία που διαμαρτύρονταν αναφορικά με το πριν των 600 ευρώ που θα δινόταν στην ομάδες που μπήκαν στην εξάδα και προφανώς το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.

Έχει καταντήσει συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια η μαζική μετακίνηση ποδοσφαιριστών των Γρεβενών στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κοζάνης. Έτσι, και φέτος η αιμορραγία συνεχίζεται και ήδη καταγράφονται περιπτώσεις, όπως Ντινόπουλος, Αποστολίδης, Μπόζιαρης και άλλοι που προτίμησαν τον γειτονικό Νομό.



Την παρακμή που γνωρίζει το δημοφιλές άθλημα στα Γρεβενά και όσο δεν δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και βιώσιμους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, η συρρίκνωση θα συνεχίζεται και θα απομένει μόνο η τοπική απορρόφηση όσων ομάδων παραμένουν στον Νομό στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ.

Βάπτισμα του πυρός για την νεοφώτιστη στην Γ εθνική Σειρήνα που κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα την προσεχή Κυριακή με την ομάδα της Αριδαία. Η μοναδική εκπρόσωπος του Νομού μας σίγουρα έχει δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς αγωνίζεται ίσως στον δυσκολότερο όμιλο σε πανελλήνιο επίπεδο της κατηγορίας.

Παρόλα αυτά, τα παιδιά του Νίκου Τόλη έχουν πεποίθηση στις δυνατότητες τους και στην αξία τους. Εδώ και αρκετό καιρό έκαναν καλή προετοιμασία και είναι διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για την συλλογική διάκριση. Στον μαραθώνιο που έχει να διανύσει η Σειρήνα απαραίτητη είναι η συμβολή και η συμπαράσταση του κόσμου, καθώς το χρειάζονται τόσο οι αθλητές όσο και οι παράγονται του συλλόγου που προσπαθούν για το καλύτερο.

Μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και αδιαφορίας που επικρατεί στις κερκίδες του ενωσιακού γηπέδου, με τις κερκίδες να είναι γεμάτες από παλιά και σπασμένα καθίσματα και τα σκουπίδια να έχουν κατακλύσει τον χώρο κάτω από τις κερκίδες.

Παρεμβάσεις επίσης πρέπει να γίνουν και στο ΔΑΚ. Ο χλοοτάπητας δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, όπως και οι πάγκοι των ομάδων πρέπει να συντηρηθούν. Και το κυριότερο οι πόρτες του γηπέδου να παραμένουν ανοιχτές, ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν το τζόκινγκ-περίπατο  στο ταρτάν, όπως συμβαίνει και με το γήπεδο της Κοζάνης.

Μπορεί το ποδόσφαιρο στα Γρεβενά να βρίσκεται σε παρατεταμένη απαξίωση, όμως στον αντίποδα δεν λείπουν οι ευρηματικοί παράγοντες που προσφέρουν υπηρεσίες στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες , γνωστός συμπολίτης μας παράγοντας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αλβανία όπου εμφανίστηκε να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

Κώστας Μάρκου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.