Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στη ΔΕΘ μετά την κυβερνητική αλλαγή στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

«Είμαστε εδώ μετά από τεσσεράμισι χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην 84η ΔΕΘ.
Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι η χώρα είχε ανθρωπιστική κρίση, ανεργία στο 27%, οχτώ συνεχόμενα χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης με τη χώρα να έχει χάσει σωρευτικά το 25% του πλούτου της, αποεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης, άδεια ταμεία, αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Αυτήν την πραγματικότητα ολέθρου κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα μας τότε, κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι μετά την συμφωνία του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η εντολή μας ήταν σαφής και καθαρή: Να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή συνθήκη. Να της δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Να στηρίξουμε τους αδύνατους. Θεωρώ ότι τιμήσαμε αυτή την εντολή». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πολίτες γνωρίζουν πώς ζούσαν το 2015 και γνωρίζουν πού και πώς ζουν σήμερα.

Τσίπρας: Η εικόνα της χώρας έχει ριζικά αλλάξει

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύθηκαν ως δια μαγείας, όμως «η εικόνα της χώρας έχει ριζικά αλλάξει» και κανείς δεν το αρνείται. «Όπως και κανείς δεν αρνείται ότι αυτό είναι έργο της προηγούμενης, της δικής μας κυβέρνησης» τόνισε καθώς «μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε με τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις.

«Πριν από ένα χρόνο, από το βήμα της ΔΕΘ, είχα εξαγγείλει τα πρώτα μέτρα της νέας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος των μνημονίων και την ρύθμιση του χρέους. Θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν όλα. Ένα προς ένα», είπε.

Να μειώσουμε τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, να ολοκληρώσουμε και να βάλουμε τέλος στην δημοσιονομική προσαρμογή.
Να επαναφέρουμε την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Να μειώσουμε την ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, δημιουργώντας 675 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
Να καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία.
Να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό.
Να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ
Το πρωί ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα περίπτερα της ΔΕΘ. Αφού συναντήθηκε με τη διοίκηση έκανε μια δίωρη βόλτα στα περίπτερα. Πέρασε και από τα τρία περίπτερα των ομάδων της συμπρωτεύουσας, από το περίπτερο των πανεπιστήμιων και πλήθος άλλων, ένα έκανε στάση και στο περίπτερο της μπύρας αλλά και σε αυτό της Ινδίας, τιμώμενης χώρας της φετινής έκθεσης όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.