Παραβρέθηκα προχτές στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της νέας Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών, προσκεκλημένος του νέου Προέδρου
κ. Καραγιάννη Χρήστου για μία πρώτη ενημέρωση και για παράδοση της σκυτάλης. Με αφορμή λοιπόν αυτή την συνάντηση θα ήθελα να εκφράσω ορισμένες σκέψεις και να κάνω έναν σύντομο απολογισμό της πενταετίας που πέρασε και είχα την ευθύνη για την διοίκηση της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών.

  Πρώτα – πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το νέο Συμβούλιο της Δ.Κ. Γρεβενών για την εκλογή τους και να τους ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία. Χάρηκα πολύ πραγματικά που είδα ότι όλοι τους είναι νέοι και έχουν όλες τις προοπτικές,  με καλή θέληση και συνεννόηση , να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Τόνισα ότι το Συμβούλιό μας προσπάθησε να αναδείξει τη Δημοτική Κοινότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας και πάντα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο , τους Αντιδημάρχους, την Γραμματέα κ. Δάφνη Μπασνά και  τις υπηρεσίες του Δήμου συμβάλλαμε στην αντιμετώπιση,  κατά το δυνατόν, των κοινωνικών προβλημάτων και στην περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.

  • Βοηθήσαμε στην οργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στα μέσα Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποδηλατιστών Γρεβενών και χάρηκα πολύ, όταν πληροφορήθηκα ότι και φέτος θα συνεχιστεί αυτή η δράση.
  • Βοηθήσαμε πάρα πολύ σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας στην οργάνωση του κοινωνικού φροντιστηρίου το οποίο λειτούργησε πρώτη φορά για πέντε συναπτά έτη και θα λειτουργήσει και φέτος, του κοινωνικού παντοπωλείου στην αρχή και της κοινωνικής ιματιοθήκης
  • Οργανώσαμε σε συνεργασία με την Μητρόπολη και τους Δρομείς Υγείας τα Ελευθέρια, αγώνα δρόμου τον γύρο της πόλης
  • Κάθε χρόνο οργανώναμε χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορευτικά, χορωδίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα
  • Οργανώσαμε με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού με αρκετά μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τα Σχολεία, τους Συλλόγους και τους Τοπικούς φορείς τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις.
  • Οργανώσαμε με την Αντιδημαρχία Πρασίνου και Καθαριότητας για πέντε χρόνια την παγκόσμια δράση Let’sdoitGreece
  • Προτείναμε και συμβάλλαμε στην αναβίωση των Αχιλλείων που εδώ και τρία χρόνια διεξάγονται κανονικά κάθε Μάιο
  • Τέλος, κάθε Ιούνιο διοργανώναμε πολιτιστικές δράσεις στο Κέντρο Πολιτισμού που ήταν διαθέσιμο αλλά και σε Τοπικές Κοινότητες σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς (Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, ΚΠΕ ).

Το μόνο που δεν καταφέραμε να κάνουμε και πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτή την τετραετία είναι η διοργάνωση καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πιστεύουμε ότι την πενταετία που πέρασε βάλαμε ένα λιθαράκι για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη μας και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω :

  • Τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας με τους οποίους είχα αγαστή συνεργασία και σχεδόν όλες μας οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες
  • Την Γραμματέα της Δ.Κ. κ. Δάφνη Μπασνά η οποία με την εμπειρία της μας βοήθησε πάρα πολύ
  • Τους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι πρόθυμα υλοποιούσαν τα αιτήματά μας
  • Τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Δασταμάνη και όλους τους Αντιδημάρχους που στήριζαν και προωθούσαν τα αιτήματά μας και χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε
  • Τη Μητρόπολη και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο κ.κ. Δαβίδ και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που είχαμε
  • Τους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους, τα Σχολεία, τους Τοπικούς Φορείς και τα ΜΜΕ για την στήριξή τους

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ στην νέα Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή καλή και δημιουργική θητεία και να υποσχεθώ ότι από τη θέση του Προέδρου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ μαζί με τα μέλη του ΔΣ και τα μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην πνευματική και πολιτιστική του τόπου μας.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συνεργασία τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και των συμπολιτών μας για να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε και να προσφέρουμε τους γλυκούς καρπούς των Γραμμάτων και των Τεχνών.

   Στέργιος Πουρνάρας
Πρόεδρος ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.