Προς Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Ανάγκη κάλυψης βασικών ελλείψεων στο ΓΝ Γρεβενών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών (ΓΝ) καλύπτει υγειονομικά μια ιδιαίτερη γεωγραφικά και δύσβατη –σε κάποιες περιπτώσεις- περιοχή με μεγάλο αριθμό κατοίκων χαμηλού εισοδήματος, για τους οποίους αποτελεί όχι απλά τον πλέον αξιόπιστο –αλλά και πρακτικά μοναδικό- πάροχο δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιφέρεια.

Ωστόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο και έπειτα από συνομιλία με την διοίκηση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ασθενείς, διαπίστωσα ελλείψεις οι οποίες όχι απλά δυσχεραίνουν το ιατρικό έργο αλλά μπορούν δυνητικά να κοστίσουν ακόμη και ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε δύο από αυτές: (α) στην έλλειψη αναισθησιολόγου και (β) στην βλάβη του μηχανήματος για το Τεστ Κοπώσεως στην Καρδιολογική Κλινική.

Αναφορικά με το μηχάνημα, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο βλάβη, μόλις τον Ιούλιο ζητήθηκε από το Νοσοκομείο η αντικατάστασή του. Όσον αφορά στην απουσία αναισθησιολόγου, ακόμη και για απλές ιατρικές πράξεις είναι αναγκαίες οι υπηρεσίες του, πόσο μάλλον στην περίπτωση ενός σοβαρού συμβάντος, π.χ. ενός απευκταίου τροχαίου στην Εγνατία Οδό.

Γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την διάθεση και προσπάθεια της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για άμεση αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών; Επειδή είναι πιθανό να μην υπάρξει ενδιαφέρον (λόγω γεωγραφικής περιοχής των Γρεβενών) ιατρού (μόνιμου ή επικουρικού), εξετάζονται άλλες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα στρατιωτικός ιατρός;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αίτηση αντικατάστασης του μηχανήματος για το Τεστ Κοπώσεως, ποια η διαδικασία και το χρονικό πλαίσιο αντικατάστασής του;

Ο ερωτών,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών

 

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.