Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερχεται νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης: Τι θα προβλέπει

24 Αυγούστου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Την επόμενη εβδομάδα έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης. 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν πάρουν δίπλωμα, όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς για την έκδοση αδειών οδήγησης για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών, όπως είπε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, επεσήμανε πάντως ότι μετά τη διέλευση του συγκεκριμένου διαστήματος θα υπάρξει νέο καθεστώς.

«Αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση στο υπουργείο όπου οι άνθρωποι άνω των 74 ετών αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες και θα έλεγα μια σειρά από ανισότητες, γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους. Αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν πάρουν δίπλωμα. Σκεφτείτε κάποιον που έχει βρει δουλειά ως οδηγός και, επειδή το κράτος δεν μπορεί να του δώσει αυτή τη δυνατότητα, αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όσον αφορά στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 74 ετών, σημείωσε ότι θα επανέλθει επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά στις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, «χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία».

Στόχος είναι, όπως επεσήμανε, την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Αναφορικά με την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, λέγοντας ότι θα υπάρξει ένας νέος διαγωνισμός για νέα λεωφορεία.

Όπως είπε μάλιστα αυτήν τη στιγμή από τον στόλο 2.000 λεωφορείων στην Αθήνα κυκλοφορούν λιγότερα από 850.

Σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια, είπε ότι θα επανεξεταστούν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον ΚΟΚ για την πρόληψη των ατυχημάτων.

sputniknews

This entry was posted on Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2019 at 18:36 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply