Τη συγκίνηση και τον θαυμασμό του για την πανστρατιά που αντιμετώπισε τις πυρκαγιές των τελευταίων τριών ημερών εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το κράτος ξέρει συντεταγμένα να προφυλάσσει τους πολίτες.

Σχέδιο και προσωπική αυτοθυσία
«Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα και ένα πιο δύσκολο τριήμερο, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν μέγιστος για όλη τη χώρα. Στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο 183. Πολλές, όπως του Υμηττού, όπως της Ελαφονήσου, όπως του Μαραθώνα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

»Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η αστυνομία, οι δήμοι, οι περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε. Μας προστάτευσαν. Έκαναν τη δουλειά τους. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

»Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε και διηύθυνε. Με ψυχραιμία και ικανότητα. Στο πρόσωπο του Γ. Γραμματέα Ν. Χαρδαλιά την ευχαριστούμε.

»Πολλά μηνύματα του 112, εκατομμύρια διακινήθηκαν το Σάββατο. Έτσι έπρεπε κι έτσι έγινε. Όταν ο κίνδυνος είναι στο κόκκινο κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι χωρίς πληροφόρηση, όλοι χρειάζεται να γρηγορούμε. Η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

»Υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες. Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα. Ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο.

»Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω, με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση, την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάσθηκαν και απέδωσαν. Επίσης για να πω στους συμπολίτες μας:

»Είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλεια σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για αυτό. Όμως σας χρειαζόμαστε. Να προσέχετε, τους εαυτούς σας αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας.

Θα πάνε όλα καλά!»

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.