Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άδεια διανομής εξασφαλίζει η Edil Hellas για να φέρει CNG στη Δεσκάτη Γρεβενών και το Πολύκαστρο Κιλκίς

10 Αυγούστου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Η Edil Hellas φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αμιγώς ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στη χώρα μας, ενώ το εγχείρημά της μπαίνει πλέον σε ένα νέο στάδιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, εξασφάλισε από τη ΡΑΕ άδεια διανομής για τις δύο περιοχές του ενδιαφέροντός της.

Αναλυτικότερα, η Edil επιδιώκει να προμηθεύσει συμπιεσμένο αέριο (CNG) σε δύο περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τη Δεσκάτη Γρεβενών και το Πολύκαστρο του Κιλκίς, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τα δίκτυα των πόλεων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το δίκτυο θα αποτελείται από:

1.  Σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής (4 bar), θα εγκατασταθεί σταθμός αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου 1.800m3/h (CNG Station) στον οποίο το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα, και2. Δίκτυο χαμηλής πίεσης 4 bar, το οποίο τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από το σταθμό αποσυμπίεσης 200/4bar και διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Edil συνεργάζεται χρόνια με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην κατασκευή κι επέκταση δικτύων της στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τα τεχνικά έργα φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιών, στη συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων καθώς και στα συστήματα βιολογικού καθαρισμού και ΧΥΤΑ.

Θοδωρής Παναγούλης

This entry was posted on Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2019 at 16:06 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply