Δασικές υπηρεσίες, δήμοι, αλλά και ιδιώτες που κατέχουν δάση μπορεί να επωφεληθούν από ένα νέο πρόγραμμα του ΥπΑΑΤ και να λάβουν επιδότηση έως 100% ώστε να προχωρήσουν σε δράσεις, οι οποίες ως σκοπό θα έχουν την προστασία αυτών των εκτάσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση «σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τις υπαγόμενες δράσεις, το είδος ενίσχυσης, τους δικαιούχους και τα ποσοστά ενίσχυσης του υπομέτρου 8.3 «Πρόληψη ζημιών σε δάση,εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την περίοδο 2014-2020.2.Στόχος του υπομέτρου είναι η εφαρμογή δράσεων πρόληψης ζημιών σε δάση έναντι βιοτικών και αβιοτικών απειλών,όπως οι πυρκαγιές, οι παθογόνοι οργανισμοί».

Το θέμα της απόφασης είναι «Ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Υπομέτρου 8.3:Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων του Μέτρου 08-Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την περίοδο 2014-2020».

Δείτε την απόφαση


agrotypos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.