Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α΄/17-5-2019) έλαβε την με αριθμό 51/2019 Απόφαση του για τη ρύθμιση οφειλών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών σε έως και εκατό (100) δόσεις.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών που θα βεβαιωθούν μέχρι και την 17-7-2019 μπορούν να ρυθμιστούν με μέγιστο αριθμό δόσεων τις 100 και ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ ανά μήνα.

Σύμφωνα με τον αριθμό των δόσεων θα καθοριστεί και το ποσό των προσαυξήσεων από τόκους και καταβολή προστίμων που θα παραγραφεί. Με εφάπαξ καταβολή του ποσού παραγράφεται το 100% των προσαυξήσεων, ενώ για ρυθμίσεις από 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις παραγράφεται το 80% των προσαυξήσεων, για ρυθμίσεις από 25 έως 48 μηνιαίες δόσεις παραγράφεται το 70% των προσαυξήσεων, για ρυθμίσεις από 49 έως 72 μηνιαίες δόσεις παραγράφεται το 60% των προσαυξήσεων και τέλος για ρυθμίσεις από 73 έως 100 μηνιαίες δόσεις παραγράφεται το 50% των προσαυξήσεων.

Καταληκτική ημερομηνία για όσους επιθυμούν να υπαχθούν στην ανωτέρω ρύθμιση είναι η 17-09-2019 μετά την οποία και εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης ή η εφ’ άπαξ καταβολή, ενώ οι μηνιαίες δόσεις που ακολουθούν θα πληρώνονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ιδιοποίηση του οφειλέτη. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση πέντε τοις εκατό (5%) επί του ποσού της δόσης, από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Εφόσον ο οφειλέτης, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται απαλλαγή κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, με αντίστοιχη τροποποίηση της απόφασης του αρμοδίου οργάνου της παρ. 2 του άρθρου 170 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Α΄ 114).

Για τη ΔΕΥΑΓ
Τοτίδης Επαμεινώνδας
Γενικός Δ/ντης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.