Σχεδόν 10 χρόνια ή πιο συγκεκριμένα 3.554 ημέρες μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, στις 2 Οκτωβρίου 2009, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Πεδίον του Άρεως, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να σπάσει την μακρόχρονη σιωπή του.

Επέλεξε να το κάνει «εντός έδρας», στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, μπροστά σε ένα κομματικό ακροατήριο που περίμενε για πολύ καιρό αυτή την δημόσια παρέμβαση του. Η ομιλία διήρκεσε ακριβώς 16 λεπτά – με αρκετές διακοπές από παρατεταμένα χειροκροτήματα – έχοντας ως βασικό μήνυμα την συστράτευση και την συμπόρευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ανάγκη η χώρα να έχει στις 7 Ιουλίου μια ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας. «Κι αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο, έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», τόνισε

Η απόφαση να συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από την προεδρία του κόμματος, φαίνεται να οριστικοποιήθηκε μετά την εμφατική νίκη του κόμματος στις Ευρωκλογές με διαφορά 9,3 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Καραμανλής και ο προάγγελος δυναμικής επιστροφής
Τέσσερις ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Καραμανλής δεν αρκέστηκε στο τηλεφώνημα για τα συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά, τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, στη Βουλή. Αν και δεν έγινε γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών, εκτιμάται ότι σε αυτή την συνάντηση εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία του να είναι ενεργός στην πολιτική μάχη που θα δώσει η ΝΔ στις 7 Ιουλίου.

Είχε προηγηθεί, περίπου μια εβδομάδα πριν, μια σύντομη δήλωση στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Περιστέρι. Εκεί, ο κ. Καραμανλής, είχε, για πρώτη φορά, μιλήσει προσωπικά για τον κ. Μητσοτάκη και είχε αναφέρει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και σταθερότητας στη χώρα με μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κίνηση αυτή του πρώην Πρωθυπουργού, να βγει για πρώτη φορά μπροστά, ύστερα από 10 χρόνια, εκτιμάται από πολιτικά στελέχη ως προάγγελος μιας πιο ουσιαστικής παρουσίας στη δημόσια σφαίρα το επόμενο διάστημα. Σε περίπτωση που όντως επιθυμεί να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στο μέλλον, πιστεύεται ότι δεν μπορούσε να διατηρήσει την στάση των περασμένων ετών και ούτε να δείχνει αποστασιοποιημένος από μια μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ, όπως εκτιμάται με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως, κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει εμφανής συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στην προσπάθεια που καταβάλει η παράταξη για την νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ και την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα περιοδεύσει στις περιφέρειες Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης μιλώντας με δημάρχους και πολίτες, στη συνέχεια, σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό, θα επισκεφθεί την γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πρώτη Σερρών ενώ αναμένεται να περιοδεύσει και στη Ροδόπη.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.