Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα -Πλήρωσαν εγγύηση 60.000 ευρώ… και με δάνειο

26 Ιουνίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι τα μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για την επίθεση στο Κοινοβούλιο στις 21 Μαΐου, αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν το συνολικό ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ, που τους είχε επιβληθεί σαν εγγύηση.

Τα δύο μέλη της αναρχικής οργάνωσης, που συμμετείχαν στην επίθεση στην Βουλή, συγκέντρωσαν τα χρήματα από προσφορές αλληλέγγυων, από συναυλίες που δόθηκαν από αναρχικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, αλλά- όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος- και από… δάνειο που πήρε ο ένας από τους δυο κατηγορούμενος, βάζοντας υποθήκη σε ακίνητο.

Ο δεύτερος των κατηγορουμένων, γράφει πάντως στην σελίδα του στο facebook, ότι δεν θα είχε κανέναν πρόβλημα να ξαναπάει φυλακή, αφού έχει ήδη πάει και στον Κορυφαλλό και στο Σταυράκι Ιωαννίνων και μάλιστα με κατηγορίες για 6 κακουργήματα (για όπλα). Αλλά όπως επισημαίνει απόφαση της ομάδας στην οποία ανήκει, είναι να μην πηγαίνει φυλακή κανέναν μέλος της, όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε, λέει, έπρεπε να συμμορφωθεί. Στην δική του περίπτωση σημειώνει, τα χρήματα μαζεύτηκαν μόνο από τις συναυλίες και από δωρεές των συντρόφων του.

Γράφει ο αναρχικός Γ.Κ. για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα για την εγγύηση
«Ο συνηθισμένος τρόπος που μαζεύουμε χρήματα εδώ και δεκαετίες, βάζουν πλάτη οι φίλοι, οι αλληλέγγυοι και οι σύντροφοι. Μια ζωή έτσι πάει, δίνουμε και παίρνουμε λεφτά για να μην μπει κανένα παιδί δικό μας “μέσα”.
Το να μην πλήρωνα και να έμπαινα φυλακή για κάποιο διάστημα δεν θα μου ήταν μεγάλο θέμα. Έχω πάει φυλακή (σε Κορυδαλλό Α’ και Ε’ πτέρυγα και στην πειθαρχική φυλακή στο Σταυράκι Ιωαννίνων). Και μάλιστα φυλακή με 6 κακουργήματα και τον 187Α και έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη κάποιων όπλων που βρέθηκαν τότε. Αλλά εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες. Αν ήμουν κανένας κουραδόμαγκας “επαναστάτης” των social media (αναφέρομαι σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους) θα είχα περιθώριο προσωπικών κινήσεων. Βέβαια αν ήμουν τέτοιος (κουραδόμαγκας των social) δε νομίζω να ήθελε και κανείς να με βάλει φυλακή οπότε δεν θα είχα και το δίλημμα..»

Και στην ανάρτησή του καταλήγει, ευχαριστώντας τους αλλελέγγυους που μάζεψαν τα χρήματα και δίνοντας ραντεβού αμέσως μετά τις εκλογές:

«Τα λεφτά μαζεύτηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντρόφους, φίλους και αλληλέγγυους που βοήθησαν. Συγκεκριμένα αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους αλληλέγγυους απο: Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ν.Ζηλανδια, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα.
Και από Ελλάδα σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη.
8 Ιούλη πάλι εδώ θα είμαστε για τις μάχες που έρχονται. Ελπίζω να μην απογοητεύσουμε κανέναν...»

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2019 at 10:26 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply