Θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης αναδεικνύεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Κι αυτή τη φορά πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί…

Ο Ιμάμογλου στη σημερινή (23/6) επαναληπτική ψηφοφορία συγκέντρωσε το 53,6% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 94,5% των ψήφων όπως μετέδωσε το CNN TURK. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία με ποσοστό 45,4%. Η νίκη αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, είναι ξεκάθαρη, με την διαφορά ψήφων να ξεπερνά τις 700.000.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συνεχάρη τον -για δεύτερη φορά- νικητή των εκλογών Ιμάμογλου, εκφράζοντας την ευχή ότι θα υπηρετήσει την πόλη. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι η «τουρκική δημοκρατία λειτουργεί στην εντέλεια».

Δείτε στο ρεπορτάζ του OPEN TV τι μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη και πώς διεξήχθη η εκλογική μάχη της Κυριακής.

εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.