Με τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Όσοι ανήκουν στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα διαγωνιστούν στην Ιστορία , όσοι ακολουθούν την Ο.Π θετικών σπουδών στη Φυσική ενώ οι υποψήφιοι που στοχεύουν σε σχολές που εντάσσονται στην Ο.Π Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Το υπουργείο Παιδείας στις 10:30 έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα που επιλέχθηκαν για τους υποψηφίους.

Τα θέματα της Ιστορίας για τα ημερήσια σχολεία

Τα θέματα της Ιστορίας για τα εσπερινά σχολεία

Τα θέματα της Φυσικής για τα ημερήσια σχολεία

Τα θέματα της Φυσικής για τα εσπερινά σχολεία

Τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών για τα ημερήσια σχολεία

Τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών για τα εσπερινά σχολεία

Σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο της ΟΕΦΕ για το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών τα θέματα είχαν σαφείς εκφωνήσεις, δεν έκρυβαν παγίδες και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης.

«Ήταν ευκολότερα από άλλες χρονιές και ένας σωστά προετοιμασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να αριστεύσει» σχολιάζει η ΟΕΦΕ.

Αναλυτικά ανά θέμα:

Θέμα Α: Απλά κομμάτια θεωρίας και μικρές εφαρμογές χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία

Θέμα Β: Το Β1 θέμα συμπλήρωσης κενών δεν θα προβληματίσει τους υποψηφίους. Το Β2 απαιτούσε να έχει κατανοηθεί η ύλη των υποπρογραμμάτων.
Θέμα Γ: Δομή επανάληψης χωρίς ακριβή αριθμό επαναλήψεων, θέματα που διδάσκονται στην αρχή της ύλης που δεν θα προβληματίσει τους υποψηφίους
Θέμα Δ: Θέμα με πίνακες και υποπρόγραμμα που απαιτεί λίγο προσοχή στην εισαγωγή των στοιχείων στον πίνακα ΒΑΘ. Απαιτούσε προσκεκτικό διάβασμα της εκφώνησης για να μην ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια την Παρασκευή με Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιουνίου.

Την Τρίτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα μαθήματα ειδικότητας Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών .

Υπενθυμίζεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων εξέτασης 08:30 και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Αύριο, Πέμπτη, συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με τέσσερα μαθήματα ειδικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.