Mετά το σάλο αντιδράσεων παγώνουν με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση, κατόπιν φυσικά συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι υπόλοιπες μετατάξεις στη Βουλή, περίπου 30, που είχαν δρομολογηθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην επικοινωνία του προέδρου της Βουλής με τον Αλέξη Τσίπρα ο δεύτερος του ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας». Κατά τη συνομιλία τους αποφάσισαν ο πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις δύο συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία πρόσληψής τους στο Ίδρυμα της Βουλής.

Οι παραιτήσεις αφορούν την περίπτωση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που είναι κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσιακανίκα και της Μαρίνας Λελούδα – Σκουρογιάννη κόρης της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής οι κυρίες Αλεξανδροπούλου και Σκουρογιάννη επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευαισθησίας».

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για όργιο προσλήψεων και μετατάξεων, κάνοντας λόγο για άδικη κριτική με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

«Βρήκαμε ένα πελατειακό σύστημα προσλήψεων με μόνη πρόταση την απόφαση του εκάστοτε Προέδρου, για εμάς αυτό το κριτήριο δεν υπήρξε ούτε μια φορά, δεν έγινε καμία επιλογή από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε, απευθυνόμενος προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Κάλεσε μάλιστα όποια πολιτική δύναμη το επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του για τεκμηριωμένες απαντήσεις.

tanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.