Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κερασοπαραγωγοί Αμυγδαλιών Γρεβενών: Ουδέποτε τέθηκαν ζητήματα ποιότητας και ασφάλειας υγείας στην παραγωγή και διάθεση κερασιών…

Ιούνιος 6th, 2019 by Χρήστος Μίμης

 

Μετά τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας σχετικά με την αμφισβήτηση της ποιότητας των κερασιών που διατίθενται στην τοπική αγορά από κερασοπαραγωγούς των Αμυγδαλιών, θέλουμε να κάνουμε γνωστά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό τα εξής:

Ουδέποτε τέθηκαν ζητήματα ποιότητας και ασφάλειας υγείας στην παραγωγή και διάθεση κερασιών από οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα και πολύ περισσότερο δεν μετέβησαν στην περιοχή μας ελεγκτικοί μηχανισμοί για να ελέγξουν τάχα την ποιότητα των παραγόμενων κερασιών, όπως τελευταία διαδίδεται.
Η χρήση φυτοφαρμάκων ήπιας μορφής γίνεται σύμφωνα με τις γραπτές προδιαγραφές χρήσης των σκευασμάτων και τις σαφείς συστάσεις των τοπικών γεωπόνων. Πάντα τηρούμε υπέρ του δέοντος και αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται πριν από την συγκομιδή και διάθεση των κερασιών στην αγορά, για την προστασία, τόσο της παραγωγής, όσο και των καταναλωτών.

Άλλωστε από τους πρώτους που καταναλώνουν τα κεράσια είμαστε οι ίδιοι οι παραγωγοί κατά την ώρα της συγκομιδής, καθώς και τα μέλη των οικογενειών μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Θα βάζαμε άραγε ποτέ σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους;

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα κεράσια που παράγονται στις Αμυγδαλιές Γρεβενών και διατίθενται στην αγορά είναι αρίστης ποιότητας και αδιαμφισβήτητα ασφαλή για κατανάλωση από μικρούς και μεγάλους. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε επίσημου και αρμόδιου φορέα επιθυμεί να ελέγξει την ποιότητα των προϊόντων μας, σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς προδιαγραφές.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα λάβουμε κάθε μέτρο που τυχόν κριθεί απαραίτητο από νομικής πλευράς, στα πλαίσια της προστασίας της ντόπιας παραγωγής, του υγιούς ανταγωνισμού, της διατήρησης της καλής φήμης και της διασφάλισης της ανώτερης δυνατής ποιότητας στην παραγωγή, συγκομιδή και διάθεση των κερασιών, του πολύτιμου για τη διαβίωση των οικογενειών μας τοπικού προϊόντος, με τον δέοντα πάντα σεβασμό στην υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι κερασοπαραγωγοί του χωριού

Star-fm.gr- Δείτε: Γρεβενά: Η κάμερα του Flash στους Παραγωγούς Κερασιού από το χωριό Αμυγδαλιές (video)This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 6th, 2019 at 11:54 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply