Σάντουιτς, το εκλεκτό. Μια γαστρονομική επινόηση που μιλά κατευθείαν στην καρδιά αυτών που αγαπούν την αθωότητα των απλών, φρέσκων υλικών.

Η παρουσία του σάντουιτς στην καθημερινότητα εκείνων που μένουν για αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι τους είναι ανακουφιστική, καθησυχαστική.

Ξέρεις ότι κάτι νόστιμο και χορταστικό θα βρίσκεται εκεί για σένα, όπου κι αν είσαι. Τόσο εύκολα. Τόσο γενναιόδωρα. Το σάντουιτς έχει την δική του τέχνη και τεχνική, τους δικούς του κανόνες, dos και dont’s.

Θα έχετε καταλάβει ότι μας αρέσει να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες και δεν προσπερνάμε τόσο εύκολα ό,τι μπορεί να χαρίσει επιπλέον ποιότητα στις απλές, καθημερινές στιγμές μας.

Eιδικοί στον τομέα της γαστρονομίας αποκαλύπτουν σε άρθρο που διαβάσαμε στο Insider πώς μπορείτε να φτιάξετε το «τέλειο σάντουιτς»:μικρές αστοχίες κατά την παρασκευή του μπορούν να υποβαθμίσουν τη γεύση του και την ποιότητά του.

Διαβάστε τις συμβουλές τους και απολαύστε το σάντουιτς στα καλύτερά του…




Pexels/ rawpixel.com
Pexels/ rawpixel.com

Το ψωμί δεν είναι φρέσκο και σωστά κομμένο: Ο Ryan Zaritsky, ιδιοκτήτης του MGM Roast Beef στην Washington αναφέρει χαρακτηριστά στο Insider ότι με μπαγιάτικο ψωμί κάνουμε μια πολύ κακή αρχή στην παρασκευή του σάντουιτς. Η ποιότητα του ψωμιού εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ένταση του γευστικού αποτελέσματος. Επιπρόσθετα, πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι και το πάχος του ψωμιού: αν οι φέτες είναι δυσανάλογες μεταξύ τους, τότε η τελική εικόνα σίγουρα δεν αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύουμε. Στο τέλειο.

Δεν στραγγίζετε καλά τα πράσινα λαχανικά που βάζετε στο σάντουιτς:Το μαρούλι και η ρόκα θα πρέπει να στραγγίζονται καλά πριν προστεθούν στο σάντουιτς. Έτσι, θα παραμένουν τραγανά και το ψωμί δεν θα υγρανθεί.

Το σάντουιτς είναι υπερβολικά φορτωμένο από υλικά: Άλλο ένα λάθος που παρατηρείται συχνά είναι η «υπερχείλιση» του σάντουιτς από τα υλικά. Αποτέλεσμα; Με την πρώτη δαγκωνιά, πολλά… χάνουν τον δρόμο τους. Προσθέστε όσα υλικά πιστεύετε ότι μπορούν να παραμείνουν μέσα στο σάντουιτς καθώς το τρώτε. Βασικός κανόνας: θα πρέπει να κλείνει!

Δεν αλατίζετε τα λαχανικά πριν τα βάλετε στο σάντουιτς: Το καρότο, το μαρούλι, το λάχανο, το αγγούρι: λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι πριν προστεθούν μέσα στο σάντουιτς θα κάνουν την διαφορά στη γεύση.

Καλό άπλωμα στα υλικά: Απλώστε όλα τα υλικά σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού, ώστε κάθε δαγκωνιά να έχει γεύση από όλα.

Η απουσία πρωτοτυπίας και πειραματισμού: Μην μένετε στις mainstream επιλογές υλικών (τυριά και αλλαντικά). Τολμήστε, πειραματιστείτε, διαφοροποιηθείτε! Δοκιμάστε διαφορετικές σος, σαλάτες και καρυκεύματα.

bovary

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.