Χωρίς διόδια και σήμερα για τον β’ γύρο των εκλογών

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών εξελίσσεται ομαλά, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Σήμερα έχουν στηθεί κάλπες για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών σε 7 από τις 13 συνολικά περιφέρειες, και για τις δημοτικές εκλογές σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτά 27.659 εκλογικά τμήματα- από 39.063 την περασμένη Κυριακή- δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πιο εύκολη- επειδή δεν γίνεται σταυροδοσία και υπάρχουν δύο συνδυασμοί- θα υπάρξει πολύ σύντομα ροή των αποτελεσμάτων, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα, σημείωσε ακόμη ο κ. Πουλάκης.

Χωρίς διόδια και σήμερα για τον β’ γύρο των εκλογών

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου η διέλευση από τα διόδια, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, λόγω του δευτέρου γύρου των εκλογών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους οι ψηφοφόροι στις εκλογές η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (προς Κυριακή) έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της προσεχούς Κυριακής, 2 Ιουνίου.

Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Σε ό,τι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που μεταβαίνουν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εκλογές, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων: από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ..
Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.