Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε απόγνωση οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: Τους χρωστούν 3.000 ρεπό!

30 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για υπηρεσιακό αδιέξοδο στα αστυνομικά τμήματα.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και έδωσε τελεσίγραφο ότι αν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις εντός 15 ημερών, τότε θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Το ΔΣ της Ενωσης συνεδρίασε με αφορμή τον εξωπραγματικό αριθμό των 3.000 οφειλόμενων ρεπό στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Αστυνομικοί: Το πρόβλημα θα γιγαντωθεί
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι παριστάμενοι συνάδελφοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την υπηρεσιακή πραγματικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων και εξέφρασαν την απόγνωσή τους. Όπως αναφέρθηκε, οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των ΑΤ, με αποτέλεσμα να τα καθηλώνουν και να μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο. Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία οι αστυνομικοί κατηγορούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική ενέργεια.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απαιτεί:

*Την άμεση διακοπή όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων και την ανακατανομή προσωπικού της ΓΑΔΘ
*Την άμεση απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων που δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
*Την αξιοποίηση όλων των υπόχρεων σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2019 at 14:50 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply