Χρήσιμες συμβουλές…

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς,  κλοπή οχήματος που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2019, σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε  ότι ο 26χρονος, βραδινές ώρες τις 21/22-03-2019, αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από περιοχή της Καστοριάς, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού.

Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις 22-03-2019, σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, το οποίο και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 26χρονου, θα υποβληθεί στον  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τις κλοπές οχημάτων:

  • Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
  • Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
  • Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
  • Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
  • Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
  • Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του.
  • Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.