Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τελευταία συνάντηση για την εφετινή 4η χρόνια της Σχολής Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών (εικόνες + video)

27 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Καλεσμένος ήταν ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης.

Το θέμα που διαπραγματεύτηκε ήταν: “Μην κλωτσάς τα γονικά σου, θα το βρεις απ’ τα παιδιά σου“.
Ο εκλεκτός και έμπειρος στα πνευματικά ζητήματα καλεσμένος από την αρχή είπε πως αυτό που βιώνουμε προς τους γονείς μας, αυτό και θα συναντήσουμε αργότερα ως ηλικιωμένοι γονείς κι εμείς.
Δυστυχώς, πολλοί παππούδες και γιαγιάδες ζούνε με τον καημό της μοναξιάς. Το δικό μας παράδειγμα προς τους γονείς μας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να τους δώσουμε.

Στον γάμο δεν είμαστε δύο αλλά ένας. Άρα και οι γονείς δεν είναι οι δικοί μου και οι δικοί σου, τα πεθερικά μου, αλλά είναι οι κοινοί γόνοι μας.
Αλλά κι εμείς ως γονείς διακονούμε από αγάπη και με διάκριση, ενώ δεν επιζητούμε ανταλλάγματα. “Καταπίνουμε” οι γονείς, χωρίς συζήτηση αλλά με πολύ προσευχή, γιατί η αγάπη μακροθυμεί.

Οφείλουμε μετά τον Θεό να αγαπάμε τους γονείς μας άδολα και ειλικρινά, όπως έκανε η ευλαβής Ρουθ στην Παλαιά Διαθήκη…


Έντονη συγκίνηση, δυνατός προβληματισμός και πλούσιες εμπειρίες ήταν οι καρποί της εκδήλωσης, που έκλεισε με τον π. Αθανάσιο, ο οποίος μαζί με την ευλογία του μοίρασε και το ενθύμιο της φετινής χρονιάς.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019 at 19:08 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply