Μετά την αλλαγή σχεδίου να διεκδικήσω την Βουλευτική έδρα του Νομού στις Εθνικές Εκλογές που θα έλθουν σε μερικούς μήνες, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την υποψηφιότητα μου ως υποψηφίου Βουλευτή των Γρεβενών, νιώθω την ανάγκη να κάνω κάποιες παρατηρήσεις για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Έχοντας μια τεράστια εμπειρία στις 11 φορές που έχω υπάρξει υποψήφιος μέχρι τώρα και καταγράφοντας αμέτρητες πολιτικές συμπεριφορές, πρακτικές και γεγονότα, τολμώ και παίρνω το δικαίωμα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου για το αναγκαίο ζητούμενο των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε μια εποχή έντονων ανταγωνισμών σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, όπου η παγκοσμιοποίηση φέρνει την χώρα αλλά και την περιοχή μας σε μια φάση ισχυρών πιέσεων για την ικανότητα της να ανταποκριθεί επιτυχώς απέναντι σε ισχυρές πιέσεις που μπορούν αν μετασχηματιστούν και σε απειλές αν δεν πάρουμε αποτελεσματικά μέτρα άμυνας. Άμυνα και ισχυρή οργάνωση σημαίνει όραμα, σχέδιο, εύστοχες επιλογές και οργανωμένη δράση με όπλα την γνώση, την αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα και φυσικά την συντεταγμένη πορεία όλων των δυνάμεων του Νομού στην κατάκτηση της νέας εποχής που δεν περιμένει αλλά άμεσα, απαιτεί.

Πρόσθετα εφόδια για τα εκτελεστικά όργανα που είναι οι αιρετοί άρχοντες του τόπου θα πρέπει να είναι το ήθος, η εντιμότητα, η πολυδιάστατη κατάρτιση και η διαδρομή τους στα δημόσια πράγματα. Οι παρέες, οι μηχανισμοί, οι κολλητοί και οι ομοτράπεζοι δεν έχουν θέση στο αύριο του τόπου μας, που έρχεται ιδιαίτερα απαιτητικό και δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

Επιλέγουμε από όλους τους συνδυασμούς τους εκπροσώπους μας που έχουν αποδείξει πως πάνω από όλα νοιάζονται για το συμφέρον του Νομού μας και την πρόοδο των τοπικών μας πραγμάτων με κύρια αναφορά στην ανάπτυξη και στην οικονομία.

Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τις περιφερειακές εκλογές όπου η σύγκριση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στην προσωπικότητα των υποψηφίων Περιφερειαρχών. Παρακολούθησα ομιλίες και τις τοποθετήσεις των επικεφαλών  των συνδυασμών με πρόσφατη την ομιλία του συνδιασμού ΕΛΠΙΔΑ της κ. Ζεμπιλιάδου. Μια συντριπτική υπεροχή καταγράφεται από την κ. Ζεμπιλιάδου με απόλυτη γνώση του αντικειμένου που θα κλιθεί να υπηρετήσει, με στρατηγικά σχέδια πλήρως επεξεργασμένα για την Περιφέρεια και με εκπληκτική εμπειρία στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης όπου έχει υπηρετήσει.. μια καταπληκτική ομιλία με επιστημονικό σχέδιο για την πολιτική της Περιφέρειας και με απόλυτη γνώση όλων των ειδικών της θεμάτων. Η σύγκριση είναι συντριπτική απέναντι σε έναν υπερεκτιμημένο κ. Κασαπίδη που φοβάται να παραιτηθεί από την θέση του Βουλευτή για να μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο Κοινοβούλιο στην περίπτωση μη εκλογής του, μια στάση που αποτελεί ασέβεια προς το εκλογικό σώμα της Περιφέρειάς μας. Για τον κ. Καρυπίδη έχω ξαναπεί πως θα τον ψηφίσει το Βελβεντό και η Πτολεμαϊδα.

Τέλος, κάνοντας και μια αναφορά στις Ευρωεκλογές που έχουν και Εθνικό χαρακτήρα ζητώ από τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, ώστε να ξαναπάρει τη θέση που του αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών δεν είναι του Τσοχατζόπουλου και των παραφυάδων του που δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα διεισδύουν σε όλα τα κόμματα, αλλά είναι το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε από άκρη σε άκρη όλο τον Νομό μας. Έδωσε ζωή στην περιοχή μας με όλες τις υπάρχουσες υποδομές που μας υπενθυμίζουν τις καλές εκείνες μέρες. Στην κίνηση μας να ξαναμπούμε σε μια διαδρομή εθνικής ανάτασης μπορούν οι συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν ξανά, ξέροντας πλέον πολύ καλά τι πρέπει να γίνει και τι να αποκλείσουμε στην νέα αυτή πορεία.

Και φυσικά επιλέγουμε τους επιστήμονες και τις προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών που θα παίξουν ρόλο στην Ευρωβουλή και όχι ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα και τηλεπαρουσιαστές με ανύπαρκτη ικανότητα να βοηθήσουν την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.