Η πόλη των Γρεβενών γιόρτασε και φέτος, με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα, την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Αγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου 2019, με την τέλεση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, Μεγάλου Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.

Οι ιερείς της Μητροπόλεως, οι πολιτικές, δημοτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και πυροσβεστικές αρχές του τόπου, οι σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρά τους, στρατιωτικό άγημα, στρατιωτική μπάντα και πλήθος φιλέορτων και φιλάγιων πιστών συμμετείχαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό και συνόδευσαν την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αχιλλίου η οποία διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους των Γρεβενών, κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέσθηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ. Τον θείο λόγο κήρυξε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.