Προσπαθώντας να καταρτίσουμε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού μας ακούσαμε φίλους και συμπολίτες μας οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν. Ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία, που πονούν αυτό τον τόπο και από επιλογή στήσανε της ζωές τους και μεγαλώνουν τα παιδιά τους στα Γρεβενά.

Πατήσαμε πάνω στην εμπειρία των προηγουμένων ετών αλλά και στο επαγγελματικό ερέθισμα του καθενός για να καταρτίσουμε ένα πλάνο ευέλικτο, πραγματικό με δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής.

Προσωπικός μου στόχος και δέσμευση είναι σε αυτή την πορεία να μην είμαι μόνη.

Παρατηρώντας τόσα χρόνια αιρετούς οι οποίοι, λόγω συγκυριών, πολλές φορές ανέλαβαν θέσεις ευθύνης, από τις οποίες κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις για καίρια θέματα του τόπου, διαπίστωσα τα παρακάτω:

Επειδή λοιπόν κάποιος, έγινε λόγω των συγκυριών πχ Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ή Αντιδήμαρχος Οικονομικών ή Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ή και Δήμαρχος ακόμη, δεν σημαίνει πως αυτοδίκαια την επόμενη κιόλας στιγμή είναι ειδικός τεχνικών συντηρήσεων, αποχιονισμού, διακόσμησης, διοργάνωσης εκδηλώσεων κλπ κλπ .

Στην πορεία αυτή οφείλουμε να αναπτύσσουμε συνεργατική κουλτούρα. Οφείλουμε την επόμενη μέρα να αναζητήσουμε τους ειδικούς, συμμάχους και φίλους (ψηφίσαντες και μη) για να βοηθηθούμε αρχικά εμείς οι ίδιοι. Να ξεπεράσουμε ουσιαστικά τον “τέλειο” εαυτό μας και να συνεργαστούμε, να λάβουμε τη γνώση και να γίνουμε δέκτες παρατηρήσεων. Παρατηρήσεις τις οποίες θα τις κάνουμε εργαλεία και ευκαιρίες για την εξέλιξη και την παραγωγή έργου και όχι όπλα για όσους έχουν αντίθετη γνώμη.

Προφανώς ένα μυαλό δεν μπορεί να σκεφτεί όλα όσα πρέπει να διαχειριστεί ένας Δήμος. Θα πρέπει ουσιαστικά να κάνουμε την σωστή επιλογή και έξυπνη “πολιτική- αυτοδιοικητική” κίνηση και να εμπιστευτούμε τους ειδικούς στα αντίστοιχα θέματα. Θα πρέπει να καταρρίψουμε κάθε τύπου διαχωριστική γραμμή και να εμπιστευτούμε κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας. Πως θα οδηγήσουμε όσους έφυγαν να επιστρέψουν, αν δεν χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας αυτούς που επιμένουν να ζουν στα Γρεβενά;

Η συνεργασία είναι απαραίτητη καθώς και η διαβεβαίωση, όσων μας εμπιστευτούν για τη διοίκηση του Δήμου, ότι την επόμενη μέρα η ομάδα μεγαλώνει και όλοι οι πολίτες θα έχουν άποψη και θέση για τα τεκταινόμενα του Δήμου. Ένας Δήμος “φρούριο”, μη προσιτός από τους πολίτες δεν είναι εύκολο να είναι φιλικός, εξωστρεφής, σύγχρονος και δημιουργικός.

Αξιοποιούμε λοιπόν την κατάρτιση επαγγελματιών και επιστημόνων για τον προγραμματισμό μας.  Ένας από τους επιστήμονες που συνάντησα και συνομίλησα σχετικά με τα παραπάνω, μοιράστηκα προβληματισμούς και ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις είναι ο κ. Αλέκος Ντούνας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αντιπρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Ε.Ε Γρεβενών αλλά και γονέας εν δράσει!!! Οι ενεργοί πολίτες είναι σύμμαχοι μας σε αυτό τον αγώνα και θα αποτελέσουν την ομάδα μας στο μέλλον για τη βελτίωση της καθημερινότητάς και τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας.

Μαζί Συνεχίζουμε για τα Γρεβενά με Πράξεις

Μαρία Γεωργίτση

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.