Σκέψεις και προβληματισμοί….

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιους θα επιλέξουμε να χειριστούν και να επιλύσουν τα προβλήματα του δήμου μας, αλλά και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες αυτού του τόπου. Στο πλαίσιο του προβληματισμού αυτού καλό θα ήταν να σκεφτούμε τους λόγους εκείνους για τους οποίους οι υποψήφιοι τωνεπικείμενων εκλογών διεκδικούν την ψήφο.

Καταθέτω ορισμένες προσωπικές μου σκέψεις για το θέμα αυτό:

  • Η αυτοδιοικητική «προϋπηρεσία» είναι πλεονέκτημα ή φθορά και μήπως η επανεκλογή εξυπηρετεί την απόκρυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να είναι μεμπτά;
  • Οι επαγγελματικές «συντεχνίες» αποτελούν προϋπόθεση και κριτήριο συμπερίληψης στα ψηφοδέλτια;
  • Οι συγγενικές και προσωπικές σχέσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη;
  • Οι προσωπικές φιλοδοξίες εναρμονίζονται και μπορούν να συμπορευτούν με το κοινό καλό;
  • Το προσωπικό συμφέρον και οι οικονομικές απολαβές, είτε αποτελούν «εξόφληση» λογαριασμών του παρελθόντος είτε «προσδοκίες» του μέλλοντος, είναι αποδεκτό να εμπεριέχεται στο σκεπτικό του κάθε υποψηφίου;
  • Η οικονομική επιφάνεια συγκαταλέγεται στα στοιχεία πειθούς;

Κατά την άποψή μου, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που ωθούν τους υποψηφίους στην ενασχόληση με τα κοινά, ο τελικός λόγος είναι αυτός του ψηφοφόρου και η απόφαση του θα πρέπει να ληφθεί με γνώμονα το κοινό καλό. Το κοινό καλό όμως, μπορούν να το υπηρετήσουν άνθρωποι με θετικά προσωπικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Άνθρωποι έντιμοι, εργατικοί , αποδοτικοί, καταξιωμένοι στο χώρο με τον οποίο ασχολούνται, ανεξίκακοι και ευνοϊκά διακείμενοι απέναντι σε όλους. Πάνω απ’ όλα, όμως, άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν σκληρά για το κοινωνικό σύνολο και να προσφέρουν ανεξάρτητα με  το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Κωνσταντίνος Τζάτζης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.