Η αίσθηση πως τα Γρεβενά είναι το ακατέργαστο διαμάντι της Δυτικής Μακεδονίας, με αληθινά μεγάλες δυνατότητες και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αποτέλεσε το έναυσμα που έψαχνε ο Νικόλαος Μήτσιος, ώστε να επιλέξει να ασχοληθεί με τα κοινά, θέτοντας την υποψηφιότητα του ως Δημοτικός Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Γρεβενών στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου της πόλης, Δημοσθένη Κουπτσίδη με το συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε».

Στη συνέντευξη του ο Νικόλας Μήτσιος αναλύει το όραμα του για τα Γρεβενά που ονειρεύεται, σχολιάζει το γιατί ο κόσμος αξίζει να εμπιστευτεί νέους ανθρώπους στις εκλογές, αφήνει στην άκρη την ρητορική της πόλωσης, ενώ αναφέρεται επίσης, στους στόχους που έχει θέσει η παράταξη «Μαζί Συνεχίζουμε» αν μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, είναι αυτή που θα λάβει το χρίσμα να διοικήσει.

Κύριε Μήτσιο, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Συνεχίζουμε» του Δημοσθένη Κουπτσίδη;

Ν.Μ. : Είμαι 33 ετών και ζω στα Γρεβενά από τότε που γεννήθηκα. Γνωρίζω πολύ καλά την πόλη, τους ανθρώπους της, τις γειτονιές της και πιστεύω ακράδαντα ότι έχω όλες τις δυνατότητες να βάλω το δικό μου λιθαράκι για να την κάνουμε ακόμη καλύτερη. Θεωρώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίο ενότητας, σύνθεσης ιδεών και δημιουργίας. Πηγάζει από τον πολίτη και προορίζεται να κάνει τη ζωή του καλύτερη, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και κληρονομημένες προκαταλήψεις.

– Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για τα Γρεβενά; Πώς πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν καλύτερα και ποιοι είναι οι στόχοι που θέτετε για το μέλλον τους;

Ν.Μ. : Τα Γρεβενά αποτελούν το ακατέργαστο διαμάντι της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μια πόλη που διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης. Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον τομέα της Πληροφορικής και του Αθλητισμού μου δίδαξε πως δεν υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές, αλλά ούτε και απομακρυσμένες αγορές. Η ανάπτυξη της περιοχής είναι το ΟΡΑΜΑ μας. Στόχος μας δεν είναι άλλος από το να αξιοποιήσουμε όλα της τα πλεονεκτήματα. Θεωρώ χρέος μας να διαφυλάξουμε, αλλά και να μπορέσουμε να αναδείξουμε τον ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε.

Τι είναι, αλήθεια, αυτό που κάνει έναν νέο άνθρωπο όπως εσείς, να ασχοληθεί με την πόλη του;

Ν.Μ. : Οι καιροί που διανύουμε δεν ευνοούν ιδιαίτερα την ενασχόληση με τα κοινά. Ισα-ίσα, μάλιστα, θα έλεγα πως είναι τέτοιοι, που ενδεχομένως να αποτρέπουν τη συμμετοχή νέων ανθρώπων σε αυτά. Εχω την αίσθηση όμως, ότι, ταυτόχρονα, απαιτούν νέους, δυναμικούς και άφθαρτους ανθρώπους, οι οποίοι με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά, θα μπορέσουν να δώσουν άμεσες, δραστικές λύσεις, για την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Με εξωστρέφεια, με τεκμηριωμένες προτάσεις και μελέτες, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με συνεργάτες το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, έχοντας πάντα ως γνώμονα το όφελος της πόλης μας.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο που θα προσέλθει στις κάλπες στις 26 Μαΐου;

Ν.Μ. : Οι πολίτες των Γρεβενών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιδίωξη τόσο της παράταξης, όσο και δικής μου προσωπικά, είναι μια βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη που θα λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας. Θα πρέπει να γνωρίζουν, επίσης, ότι αυτός είναι ένας κοινός αγώνας για όλους όσοι ζουν και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε ό,τι καλό έχει οικοδομηθεί. Είμαστε εδώ, να δώσουμε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική για ένα Δήμο Γρεβενών, πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, πρωτοπόρο και καινοτόμο. Σε αυτό τον αγώνα ζητώ την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας, στις ιδέες και τα ιδανικά ενός νέου ανθρώπου, για να μπορέσω να διεκδικήσω από την πρώτη γραμμή ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.