«Είναι στα χέρια σας». Πρόκειται για τον τίτλο του τραγουδιού που συνοδεύει την ίσως πιο ευφάνταστη εκστρατεία κατά των μεταδοτικών ασθενειών.

Εμπνευστής της καμπάνιας ο Didier Pittet, καθηγητής στην ιατρική σχολή Γενεύης και ειδικός στις μεταδοτικές ασθένειες, ο οποίος μάλιστα έχει επισκεφθεί και την Λέσβο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Flux Laboratory, που προωθεί καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το «είναι στα χέρια σας» είναι το επίσημο τραγούδι για την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών, που εορτάζεται στις 5 Μαΐου.

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, 16 εκατομμύρια ασθενείς πεθαίνουν από λοιμώξεις που προκαλούνται κατά τη διάρκεια υγειονομικής περίθαλψης.

Αυτές οι λοιμώξεις επιφέρουν υψηλό κόστος για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους και τεράστιο οικονομικό βάρος στα ασφαλιστικά συστήματα, κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Η καλή υγιεινή των χεριών μπορεί να αποτρέψει τα περισσότερα από αυτά.

Έτσι λοιπόν, φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών (5 Μαΐου) εστιάζει στην πρόληψη και τον έλεγχο των μολύνσεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών, που μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση 5 έως 10 εκατομμυρίων ανθρωπίνων ζωών ετησίως στον κόσμο.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.