Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απίθανο βίντεο: Δείτε τι περνά το… ευρώ προκειμένου να φθάσει στα χέρια σας

2 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Περνούν από τόσα εκατομμύρια χέρια κατά τη διάρκεια της ζωής τους,

υπό τις πιο απίθανες συνθήκες, που πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα αντέξουν όσο το δυνατό περισσότερο.

Μιλάμε για τα γνωστά σε όλους μας χαρτονομίσματα του ευρώ. Υπεύθυνοι για την κατασκευή τους είναι οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι οποίοι έχουν προβλέψει κάθε πιθανό σενάριο για να τεστάρουν την αντοχή των χαρτονομισμάτων μας, τα οποία άλλωστε «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last).
Μελετούν την αντοχή τους στην υπερβολική τριβή, στο κατά λάθος σιδέρωμα ή πλύσιμο στο πλυντήριο, σε έκθεσή τους σε χημικές ουσίες, στο συνεχές… «κόλλα-ξεκόλλα» με σελοτέιπ.
Ακόμα, έχουν σκεφθεί το ενδεχόμενο να εκτεθούν σε «πολικό» κρύο της τάξης των -18 βαθμών Κελσίου, ή στον αντίποδα σε εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και σε θερμοκρασίες 140 βαθμών Κελσίου!
Η δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων με τίτλο Europa που θα ξεκινήσει να εκδίδεται στις 28 Μαΐου θα περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία και είναι δημιούργημα του σχεδιαστή Ράινχολντ Γκερστρέτερ.

in

This entry was posted on Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019 at 15:50 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply