Ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε το 1966 στα Γρεβενά από γονείς που κατάγονται αμφότεροι από χωριά των Γρεβενών, ο πατέρας από το Παλαιοχώρι και η μητέρα από τον Πόρο. Στην παιδική του ηλικία η οικογένεια του μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στην Κοζάνη. Αποφοίτησε από το 1o Γενικό Λύκειο Κοζάνης και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την επιμόρφωσή του. Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα: ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής-φοροτέχνης και ταυτόχρονα απέκτησε από την ΓΓΑ δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου και ασχολήθηκε σε ακαδημίες και σωματεία της Κοζάνης. Μετά με γραπτό διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ προσλήφθηκε στο δημόσιο και υπηρέτησε στο γραφείο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κοζάνης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων και στο τμήμα ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης. Διετέλεσε ταμίας και στη συνέχεια πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη μελέτη θεμάτων οικονομικών, γεωπολιτικής και διπλωματίας. Αρθρογραφεί αναπτύσσοντας θέματα πολιτικοοικονομικά και ποικίλης ύλης.

Είναι δημιουργός της ομάδας πολιτικής σκέψης (think tank) με την επωνυμία “ΜΕΤΩΠΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ” που σκοπό έχει να αναβαθμίσει το επίπεδο του πατριωτικού λόγου, να συμβάλει στην πνευματική αναγέννηση του λαού μας, να διαμορφώσει τις συνθήκες για τον εναλλακτικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας και να συσπειρώσει τις αγνές δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις στον κοινό αγώνα για την επιβίωση του ελληνικού έθνους και τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Βάβου με καταγωγή από την Κοζάνη και έχουν τρία παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.