Στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  θα εκλέξουμε πέντε (5) συμβούλους που θα εκπροσωπούν τα Γρεβενά, σε σύνολο 41 συμβούλων, ποσοστιαία περίπου το 12% του συνολικού αριθμού.

Παραθέτω τον παρακάτω πίνακα, για να γνωρίζουμε, τι θα προκύψει μετά την εκλογική διαδικασία:

 

Ένα άλλο σημαντικό δεδομένο είναι ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής που απαιτεί συνεργασίες, συνεννόηση και ευρύτερες πλειοψηφίες. Πιστεύω ότι, από τώρα πρέπει  να διαμορφώσουμε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης πάνω  στα προβλήματα του τόπου.

Το κάνουμε αυτό μέχρι τώρα;

Νομίζω πως όχι.

Κυριαρχεί η εικόνα της κάρτας, του ωραίου προφίλ, με απούσα τη συζήτηση για την προοπτική αυτού του τόπου, στη σημερινή πολυσύνθετη εποχή.

Κυριαρχεί η ερώτηση με ποιόν είσαι, ενώ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κυριαρχεί η ερώτηση αν είστε ικανοί να διαμορφώσετε συνθήκες συνεργασίας και συνεννόησης . Πεποίθησή μου είναι ότι, πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας πενταμελούς ομάδας συμπαγούς, που ξέρει να συνεργάζεται και να στέκεται  αρωγός στις εκλεγμένες Δημαρχιακές αρχές των Γρεβενών, της Δεσκάτης καθώς και σε κάθε τοπικό συμβούλιο.

Η απλή Αναλογική είναι μια πρόκληση.

Απαιτεί συνεργασία και συνεννόηση.

Απαιτεί άλλη αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.

Απαιτεί από κάθε σύμβουλο  υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Απαιτεί από κάθε σύμβουλο ικανότητα να δημιουργεί συνθήκες συνεννόησης και συνεργασίας και όχι άσκοπων αντιπαραθέσεων.

Απαιτεί πολιτικό πολιτισμό.

Έτσι λοιπόν η πρώτη Κυριακή των εκλογών είναι και των Συμβούλων .

Είναι μια ουσιαστική αλλαγή στις φετινές Περιφερειακές εκλογές που δυστυχώς δεν έχει συζητηθεί επαρκώς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.