Πέντε νέα προγράμματα, επιδοτήσεων και εύρεσης εργασίας, για νέους και ανέργους, με τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων να «αγγίζει» τους 24.000 ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε ανέργους, άνεργους πτυχιούχους και νέους πτυχιούχους.

«Χρυσή» επιδότηση έως 18.000 ευρώ σε νέους
Με το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ -που προ ημερών ανακοίνωσε νέα δράση για 500 ανέργους- επανέρχεται το πλάνο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το workenter.gr, αφορά σε προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια.

Το ποσό της ενίσχυσης, κατά την ίδια πηγή, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ηλικίες από 22 έως 29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 ανέργους θεωρητικών σπουδών
Το τρίτο πρόγραμμα περιγράφεται ως στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής.

Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών, ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης (social media, πολιτιστικοί οργανισμοί, συμβουλευτική, αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών κ.λπ).

Επαγγελματική ενδυνάμωση για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών
Το εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με το workenter, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν προτάσεις όπως, για παράδειγμα, η διασύνδεση κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός με την αγροδιατροφή.

3.000 θέσεις για νέους πτυχιούχους από τον ΟΑΕΔ
Το πέμπτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά νέους πτυχιούχους, ηλικίας 24-29 ετών, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης.

Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.