ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Επεκτείνεται και για το 2019 η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων(αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, κτλ), που τα έχουν θέσει σε κατάσταση ακινησίας καταθέτοντας τις πινακίδες τους στην εφορία, θα μπορούν να τα θέσουν σε κυκλοφορία πληρώνοντας τέλη με το μήνα, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα έτη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέτρο προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό στην οποία περιλαμβάνονται, ακόμη, ρυθμίσεις για την προθεσμία υποβολής Ε9 σε περιπτώσεις μεταβολής των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων.



Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή από πρόστιμα για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν μετά τις 31.12.2014 και αφορούν αλλαγές στοιχείων ακινήτων από το 2010 και μετά.

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Από 1 Ιανουαρίου 2019 και στο εξής ορίζεται ώς καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Ε9) η 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής δικαιωμάτων επί ακινήτων του φορολογούμενου (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κτλ). Σήμερα ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Ε9) εντός 30 ημερών από τη μεταβολή των δικαιωμάτων του επί ακινήτων.
  • Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ( Ε9) των ετών απο το 2010 και μετά που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν απο την 31.12.2014 μέχρι και την ψήφιση που σχεδίου νόμου δεν επιβάλλονται κατά περίπτωση τα οριζόμενα πρόστιμα. Πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί δεν διαγράφονται ούτε επιστρέφονται αυτά που έχουν καταβληθεί.
  • Δεν προβλέπεται η επιβολή χρηματικού προστίμου για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβάλλονται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.