Τη διαβεβαίωση ότι η πλειοψηφία των οφειλετών θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και την αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη του 2019, παρείχε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας είναι σύμφωνο με τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στην προωθούμενη ρύθμιση οφειλών. Επισήμανε ωστόσο στον υφυπουργό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα του πλειστηριασμού κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας ή και επαγγελματικής στέγης, για οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.



Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επανέλαβαν τα προβλήματα του κλάδου και επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, τους διαβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των οφειλετών θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και την αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη του 2019. Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες ανεξαρτήτως του εάν είναι ενεργοί ή όχι, δηλαδή, εάν έχουν κλείσει ή όχι την επιχείρησή τους.

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν θα υπάρχει όριο στις οφειλές που μπορεί να έχει κάποιος που έχει κλείσει την επιχείρησή του. Ακόμη, σε ρύθμιση οφειλών με κούρεμα στις προσαυξήσεις θα τεθούν και οι οφειλές των επιχειρήσεων για μη καταβολή των εισφορών των εργαζομένων. Η ένταξη στη ρύθμιση θα θέτει σε αναστολή τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και θα απελευθερώνονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.